1. Spanacul
Conţine: fibre, proteine, calciu, fier, magneziu, potasiu, vitaminele A, C, E, K, B6.
Cum îl prepari: e cel mai sănătos crud, în salate.
2. Ciupercile
Conţin: fibre, proteine, fier, potasiu, vitamina D, vitamina B6.
Cum le prepari: călite, la grătar, la cuptor.
3. Broccoli
Conţine: Proteine, calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina A, C, B6.
Cum îl prepari: la aburi, la grătar, crud în salate.
4. Conopida
Conţine: Proteine, magneziu, fibre, potasiu, vitaminele C, K, B6.
Cum o prepari: la aburi, la cuptor, în salate.
5. Roşiile
Conţin: Magneziu, fibre, potasiu, vitaminele A, C, K
Cum le prepari: crude sau înăbuşite.
6. Ardeiul gras
Ce conţine: fibre, potasiu, vitaminele A, C, K, E, B6.
Cum îl prepari: la abur, la tigaie, în salate.
7. Dovleceii
Conţin: fibre, proteine, fier, magenziu, potasiu, vitaminele A; C; B6.
Cum îi prepari: la grătar, la tigaie sau chiar cruzi, în salate.
8. Ceapa
Conţine: fibre, potasiu, vitaminele C şi B6.
Cum o mănânci: la cuptor, la tigaie, curdă în salate.
9. Vinetele
Conţin: magneziu, fibre, potasiu, vitaminele C şi K.
Cum le prepari: la tigaie, la grătar, salată de vinete.
10. Castraveţii
Conţin: magneziu, potasiu, vitaminele A, C şi K plus multă apă.
Cum îi prepari: cruzi, în salată.