<
Pe scurt

Rețeta zilei: Supă cremă conopidă

Supă cremă conopidă

Ingrediente

1 conopida mare (aprox.1kg) – rupta in buchetele
1 lingura ulei de cocos
1 ceapa dulce mare – taiata marunt
2-3 catei de usturoi – presati sau tocati
2 lingurite turmeric
1 lingura mix de condimente pentru curry
1 bucata de ghimbir – lung de 5cm, curatat si taiat
2 lingura pasta de curry rosu thailandeza sau pasta harissa
3 cani supa concentrata de legume fara sodiu
1 conserva (414g) lapte de cocos
sare de mare si piper – dupa gust
2 linguri coriandru proaspat tocat
1 chili rosu – taiat, pentru garnisire
felii de lime – pentru garnisire


________________________________

Mod de preparare

Topiti uleiul de cocos intr-o oala mare la foc mediu spre mare. Adaugati ceapa si sotati pana cand se inmoaie, aproximativ 4-5 minute. Adaugati usturoiul praful de turmeric, curry-ul si pasta harissa/curry, apoi mai gatiti timp de 1 minut pentru ca aromele sa se patrunda.
Adaugati conopida si supa de legume, dupa care aduceti in punctul de fierbere.
Acoperiti cu un capac si continuati sa fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand se inmoaie conopida.
Adaugati laptele de cocos si luati oala de pe foc. Folosind un blender manual, mixati pana cand obtineti un amestec cremos.
Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Puneti supa in boluri, presarati chili, coriandru proaspat tocat si ganisiti cu felii de lime. Aceasta supa se serveste calda spre fierbinte.
Pofta buna!

Rețeta zilei a fost oferită de rețete și diete

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS