Supă cremă conopidă
Ingrediente
1 conopida mare (aprox.1kg) – rupta in buchetele
1 lingura ulei de cocos
1 ceapa dulce mare – taiata marunt
2-3 catei de usturoi – presati sau tocati
2 lingurite turmeric
1 lingura mix de condimente pentru curry
1 bucata de ghimbir – lung de 5cm, curatat si taiat
2 lingura pasta de curry rosu thailandeza sau pasta harissa
3 cani supa concentrata de legume fara sodiu
1 conserva (414g) lapte de cocos
sare de mare si piper – dupa gust
2 linguri coriandru proaspat tocat
1 chili rosu – taiat, pentru garnisire
felii de lime – pentru garnisire
__________________________
Mod de preparare
Topiti uleiul de cocos intr-o oala mare la foc mediu spre mare. Adaugati ceapa si sotati pana cand se inmoaie, aproximativ 4-5 minute. Adaugati usturoiul praful de turmeric, curry-ul si pasta harissa/curry, apoi mai gatiti timp de 1 minut pentru ca aromele sa se patrunda.
Adaugati conopida si supa de legume, dupa care aduceti in punctul de fierbere.
Acoperiti cu un capac si continuati sa fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand se inmoaie conopida.
Adaugati laptele de cocos si luati oala de pe foc. Folosind un blender manual, mixati pana cand obtineti un amestec cremos.
Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Puneti supa in boluri, presarati chili, coriandru proaspat tocat si ganisiti cu felii de lime. Aceasta supa se serveste calda spre fierbinte.
Pofta buna!