Pui întreg la cuptor
Ingrediente:
1 pui intreg – de aproximativ 1,5-2 kg
sare si piper – dupa gust
o legatura mica de cimbru – proaspat
o legatura mica de rozmarin – proaspat
o lamaie
3 catei de usturoi – maruntiti
3 cepe rosii – taiate in 4
300 g baby morocovi
300 g varza de Bruxelles
450 g cartofi mici – taiati in 4
4 linguri de ulei de masline extravirgin – impartit in 2
1 lingura de mirodenii Italienesti
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 200C.
Puneti legumele intr-o tava mare de cuptor. Adaugati usturoiul maruntit, 2 linguri ulei de masline, mirodeniile Italieneste, sare si piper. Amestecati bine.
Puneti puiul deasupra legumelor. Umpleti-l cu o lamaie intreaga si ierburile aromatice. Asezonati generos cu sare si piper, apoi frecati-l cu putin ulei de masline.
Puneti tava la cuptor si coaceti pana cand puiul este auriu si bine gatit in interior. Pentru a verifica, intepati cu un cutit intre piept si pulpa, iar dacă sucul care iese este transparent, atunci carnea este făcută.(temperatura interna trebuie sa fie de 75C)
Rețeta zilei a fost oferită de: Rețete și Diete: