Negrese cu ciocolată
Ingrediente
250 g cicolata neagra
250 g unt
250 g zahar brun
4 oua
250 g faina
1 lingura esenta de vanilie
200 g zmeura – proaspata
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 180C. Tapetati o tava mica cu hartie de copt.
Puneti ciocolata si untul intr-o cratita mica si topiti-le pe focul mic al aragazului. Amestecati pentru a omogeniza. Sau le puteti topi in cuptorul cu microunde, pentru 1-2 minute, avand grija sa le amestecati bine la fiecare 30 sec, pentru a nu se arde.
Puneti ciocolata si untul topit intr-un bol mare. Adaugati ouale, vanilia si zaharul brun.
Cerneti faina deasupra bolului, si mixati pentru 2 -3 minute pana cand aveti o compozitie fina.
Amestecati usor zmeura in compozitia de brownie, apoi turnati-o in tava de copt.
Coaceti in cuptorul incins pentru 50 de minute, pentru o textura de lava cake in interior. Daca doriti o textura mai tare, adaugati inca 10-12 minute la timpul de coacere.
Se pastreza perfect la frigider intr-o caserola cu capac, pentru aproximativ 3 zile.
Rețeta dulce de weekend a fost prezentată de Rețete și Diete