Somon la grătar cu legume și quinoa
Ingrediente
1 cana quinoa
1 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita boia
1 lingura ulei de masline
600 g somon file
1/2 castravete Englezesc – taiat
1 1/2 cana rosii cherry – taiate in jumatate
1 cana porumb din conserva – scurs de apa
1/2 cana masline fara samburi – feliate
1 ceapa rosie mica – tocata
legatura mica de patrunjel – maruntita
1/2 lingura coaja de lime – razuita
1/4 cana suc de lime
1/4 lingurita piper rosu macinat – sau dupa gust
sare de mare si piper negru proapat macinat – dupa gust
felii de lime – pentru decor
Mod de preparare
Intr-o oala mica, turnati 2 cani de apa si aduceti-o la temperatura de fierbere.
Dupa ce fierbe, adaugati 1 cana de quinoa si aproximativ 1 lingurita sare de mare.
Acoperiti si fierbeti aproximativ 15 minute sau pana cand quinoa devine pufoasa, iar apa a fost absorbita. Lasati sa se raceasca pana cand pregatiti toate legumele si gatiti somonul.
Intre timp, puneti somonul intr-un farfurie si presarati cu boia, chimen, sare si piper. Adaugati ulei de masline, apoi frecati bine somonul cu acest mix de condimente pana se acoperă uniform.
Incingeti o tigaie tip grill la o temperatura medie si adaugati somonul.
Prajiti pentru aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte, sau pana cand somonul se marunteste usor.
Ca metoda alternativa, puteti pune somonul intr-un vas de cuptor si sa il gatiti pe grilajul de jos al cuptorului bine incins (220C) timp de 8 pana la 10 minute.
Pentru a ansambla bolurile, adaugati 1/2 cana de quinoua in fiecare si apoi puneti castraveti, rosii cherry, ceapa, porumb si bucatile de somon.
Adaugati patrunjel tocat, suc si zeama de lamaie, ulei de masline si suc de lime. Asezonati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine.
Pofta buna!
Retețe zilei a fost oferită de Rețete și Diete