<
Poliţia informează

Video. Doi turdeni de 16 și 24 de ani reținuți pentru furt și șantaj

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul de Investigații Criminale au desfășurat o acțiune pentru combatere a infracțiunilor comise cu violența și contra patrimoniului, precum și depistării persoanelor față de care au fost dispuse măsuri privative de libertate.

 În cadrul acestor activități polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, doi tineri de 16 și 24 de ani, cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului.

Astfel, în baza probatoriului administrat, tânărul de 24 de ani, din municipiul Turda, a fost reținut pentru 24 de ore ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și șantaj.

În fapt, la data de 20 ianuarie 2021, împreună cu alți doi tineri, prin forțare a sistemului de închidere, ar fi pătruns în interiorul unei anexe de pe strada Republicii, din municipiul Turda, de unde ar fi sustras două unelte electrice și trei role de cablu electric, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

De asemenea, în perioada ianuarie 2021 – septembrie 2022, tânărul de 24 de ani ar fi comis 8 infracțiuni de furt, sustrăgând diferite produse alimentare din interiorul unor unități comerciale, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.700  de lei.

Totodată, la data de 18 februarie 2021, acesta l-ar fi constrâns, sub amenințări cu acte de violență, pe unul dintre tinerii cu care ar fi comis infracțiunea de furt din data de 20.01.2022, să-i înmâneze o sumă de bani.

Cel de-al doilea tânăr, de 16 ani, reținut de polițiști pentru 24 de ore este cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie.

La data de 14 septembrie a.c., în timp ce se afla într-un supermarket din Turda, acesta l-ar fi agresat fizic pe agentul de pază, iar apoi ar fi sustras un parfum.

Azi, 5 octombrie, cei doi au fost prezentați magistraților Judecătoriei Turda, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile pentru tânărul de 16 ani și 60 de zile pentru tânărul de 24 de ani.

Tot în cadrul acțiunii a fost identificat și un tânăr de 18 ani, din municipiul Turda, care nu ar fi respectat măsura de asistare zilnică, fiind dispusă de către JudecătoriaTurda măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 1 an.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS