Dieta cu pâine este extrem de eficientă, deși foarte mulți nutriționiști susțin că este primul aliment la care trebuie să reunțăm atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. S-a dovedit însă că o felie de pâine prăjită, la fiecare masă, nu este o probelmă atât timp cât meniul este echilibrat din punct de vedere caloric.
Dieta în care este permisă pâinea prăjită ajută la eliminarea a cinci kilograme într-o sptămână.
Luni: Mic dejun: o cană de lapte degresat, un fruct şi o felie de pâine prăjită, care cântăreşte 25 de grame. Masa de prânz: o friptură de 150 de grame de friptură de vită la grătar, salată de legume făcută din o roşie şi salată verde (75 de grame). Cina: supa de tăiţei, un peşte de 150 de grame la grătar, o omletă din două ouă, o felie de pâine prăjită şi două fructe.
Marţi: Mic dejun: o cană de lapte degresat, o felie de pâine prăjită şi un fruct. Masa de prânz: salata de legume cu 200 de grame de salată verde şi 80 de grame de pepene galben, o felie de pâine prăjită şi 150 de grame friptura de carne de vită. La desert se poate mânca un iaurt sau un fruct. Cina: 150 de grame de pește pe grătar, salată de fasole verde cu roşii şi brânză şi o felie de pâine prăjită.
Miercuri: Mic dejun: o cană de lapte, un fructe şi o felie de pâine prăjită. Masa de prânz: 200 de grame de peşte, 150 g salata de legume cu o bucată de friptură de pui fiert, o felie de pâine prăjită şi două fructe.Cina: 150 de grame peşte, o tocană de legume, o felie de pâine prăjită şi două fructe.
Joi: Mic dejun: o cană de lapte, o felie de pâine prăjită şi un fruct.Masa de prânz: 200 g sparanghel, 100 de grame brânza, o felie de pâine prăjită şi două fructe. Cina: o omletă făcută cu două ouă, o supă de tăiţei, un file de peşte gătit la grătar, o felie de pâine prăjită şi două fructe.
Vineri: Mic dejun: o ceaşcă de lapte degresat, o felie de pâine prăjită şi două fructe. Masa de prânz: Spaghete sau macaroane cu sos de roşii, file de peşte, gatite pe grătar, o salată de legume asortata, cartofi prăjiţi (100 de grame), o felie de pâine prăjită şi două fructe. Cina: cârnaţi la grătar, cu la un cuptor, spanac sau conopida (200 grame) stropită cu zeama de lămâie, o felie de pâine prăjită şi un iaurt.
Sâmbăta şi duminică se alege oricare din meniurile de mai sus.