<
Fotbal

Interviu cu Blaga Ștefan – ,,Sportul formează adevărate caractere”

Blaga Ștefan  – ,,Sportul formează adevărate caractere”

Clubul Sportiv Șoimii Câmpia Turzii este noua câștigătoare  a Campionatului de Fotbal al Ligii a V-a, zona Câmpia Turzii. După disputarea celor 20 de etape, clubul Șoimii Câmpia Turzii s-a poziționat pe locul I, acumulând 54 de puncte, au marcat 87 de goluri și au primit doar 32 de goluri. Ziarul 21 are onoarea de de a-l avea ca invitat pe dl Blaga Ștefan, coordonatorul secției de fotbal al Clubului Șoimii Câmpia Turzii.

Rep.: Când a luat ființă Clubul Sportiv Șoimii Câmpia Turzii?

Blaga Ștefan, coordonatorul secției de fotbal al Clubului Sportiv Șoimii Câmpia Turzii:

-Clubul Sportiv  Șoimii Câmpia Turzii a luat ființă în anul 2010, având mai multe ramuri sportive, rugby, tenis, și fotbal.

Rep.: Cine este președintele acestui club?

Blaga Ștefan: Din 2010, încă de la înființare și până în momentul de față, președintele clubului este  dl Fetiță Valentin.

Rep.: Ce ramuri sportive sunt active?

Blaga Ștefan:Din ce cunosc eu, în momentul de față doar rugby-ul și fotbalul sunt ramuri sportive active.

Rep.: Ce puteți să ne spuneți despre  fotbal, care sunt obiectivele acestui club?

Blaga Ștefan:  Obiectivele acestui club, sunt mai multe,  promovarea  fotbalului amator din zona Câmpia Turzii și nu numai,  sănătatea prin sport, dobândirea unor abilități prin sport și petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut. În general sportul formează adevărate caractere.

Rep.: Mai țineți minte primii jucători ai echipei de fotbal?

Blaga Ștefan:  Primii jucători cu care s-a format echipa de fotbal Șoimii Câmpia Turzii în primele luni au fost toți din cadrul armatei de la Baza  Aeriană 71. Treptat la echipă au venit și alți jucători din afara Bazei Aeriene, adică civili având diferite ocupații, de la muncitori, ingineri, polițiști  la directori etc. Primii jucători : Saroși Lucian,  Calotă Alin, Cobzaru Lucian, Nodea Irinel, Blaga Stefan, Udrea Bogdan, Jucan Alexandru, Timar Horea, Manciu Aurel, Roșu Stefan, Panța Marius, Pop Valentin, Tompa Marius, Popa Marius, Comorașu Cristinel, Tănăsescu Gabriel, Pop Ciprian și Iftinca Tudor.

Rep.: În toți acești ani, privind clasamentul, care au fost rezultatele?

Blaga Ștefan:  Echipa a jucat din 2010 în LIGA a V-a, Zona Câmpia Turzii. În aceste ediții de campionat echipa a obținut 5 titluri de campioană, 1 loc 2 și 2 locuri 3.

Aceste rezultate au fost după cum urmează:

-2011-2012 locul 3;

-2013-2014 locul 1;

-2014-2015 locul 1;

-2015-2016 locul 1;

-2016-2017 locul 1;

-2017-2018 locul 2;

-2018-2019 locul 3;

-2022-2023 locul 1.

Rep.: Mulți oameni din Câmpia Turzii cred că echipa Șoimii Câmpia Turzii ar fi echipa unității militatre de  la Luna, este adevărat?

Blaga Ștefan:  Nu este adevărat, echipa nu este a unității militare din Luna, Șoimii Câmpia Turzii  fiind un club sportiv cu sediul în municipiul Câmpia Turzii.

Rep.: Ce poți să ne spui despre această ediție de campionat?

Blaga Ștefan:  Această ediție de campionat a fost cam cea mai strânsă din ultimii ani, majoritatea echipelor având în lot  jucători valoroși.

Rep.: Care a fost cea mai categorică victorie și cu ce scor?

Blaga Ștefan:  Datorită valorii echipei noastre și a jocului practicat la toate compartimentele am avut și victorii la scor. Cel mai mare scor a fost 17-0, dar vă dați seama că nu e fair play să dau numele echipei respective.

Rep.: Care este lotul actual cu care ați câștigat campionatul?

Blaga Ștefan:  Lotul actual al echipei de fotbal Șoimii Câmpia Turzii este următorul:

portari: Cristurean Cristian, Epure Valentin.
fundași: Blag Gabriel, Moisa Mihai, Lascău Marius, Oltean Tudor, Techereș  Cosmin, Moldovan Marius,Jucan Alexandru, Blaga Stefan, Nodea  Irinel, Timar Horea, Saroși Andrei, Blănariu-Sugar Lucian și Nicoară Ciprian .
mijlocași: Ștefan Dănuț, Tescar Dorin, Oltean Alin, Bubău Florin, Bucur Florin, Rus Mihai, Rus Rareș, Varga Tiberiu, Stemate Ionuț, Udrea Bogdan, Niță Andrei, Adam Ioan, Adam Vlad și Oroian Lucian.
atacanți: Iftinca Tudor, Dudaș Bogdan, Stoica Ovidiu, Muraru Florin și Paraschiv Alin.

Rep.: Cine vă sprijină din punct de vedere financiar?

Blaga Ștefan:  Această echipă în marea majoritate a parcursului său s-a cam autofinanțat singură, mare rol au avut acele fișe de 2% , acum 3,5%. Pe această cale țin să le mulțumesc celor care au donat acești 2%, acum 3,5%, clubului Șoimii Câmpia Turzii secția fotbal, fără acest ajutor ne era aproape imposibil să ne desfășurăm activitatea sportivă și să fi avut aceste rezultate enumerate mai sus.

Rep.: Un cuvânt de închiere la final de articol?

Blaga Ștefan:  În final doresc să le mulțumesc jucătorilor și familiilor acestora care s-au lipsit de soți, tătici, bunici cele câteva ore de duminică, ore care sunt cam dedicate familiei. De asemenea doresc să le mulțumesc dlor  Morea Călin și Hatos Horațiu care ne-au sprijinit fiecare cu câte un rând de echipamente de fotbal.

Rus Marcel, președintele Comisiei Teritorială de Fotbal, zona Câmpia Turzii:

Șoimii Câmpia Turzii este o echipă de tradiție din zona Câmpia Turzii, iar în ultimii ani din păcate, de-a lungul timpului nu a fost ajutată financiar de nimeni, dar reușesc să se mențină prin implicarea tuturor jucătorilor legitimați la această echipă. Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru comportamentul pe care lau avut pe tot parcursul campionatului 2022-2023 și să îi felicit pentru câștigarea locului I la finele acestui campionat. Le mulțumesc celor doi oameni de caracter care se ocupă de destinele acestei echipe Blaga Ștefan și Nodea Irinel care au fost și sper că și în continuare vom avea o colaborare foarte bună.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS