<
Actualitate

Lecție de FairPlay predată de copiii U9 la meciul dintre FC Câmpia Turzii și ACS Piticii Veseli Câmpia Turzii

Lecție de FairPlay predată de copiii U9 la meciul dintre FC Câmpia Turzii și ACS Piticii Veseli Câmpia Turzii

În acest sfârșit de săptămână au avut loc două meciuri importante între cele două echipe de fotbal din Câmpia Turzii. Este vorba de FC Câmpia Turzii și ACS Piticii Veseli Câmpia Turzii. Meciurile au fost la categoria de vârstă U10 respectiv U9, meciuri contând pentru etapa a V-a din Campionatul Județean de Fotbal, iar gazda meciurilor a fost FC Câmpia Turzii.

De precizat este faptul că o regulă de bun simț recomandată de UEFA este că la categoriile sub 14 ani nu există scor și clasament. Aici este vorba de diferențe de scor imense, iar pentru a înlătura presiunea de pe copii nu se pune scorul și clasamentul.

Nici FRF nu pune scorul în competițiile organizate sub egida FRF și nici AJF în competițiile organizate de AJF.

Este o regulă de bun simț care protejează copiii. Scopul principal este ca micuți fotbaliști să crească sportiv sănătos, frumos, să prindă drag de sportul rege.

Odată aceste lucruri clarificate mai trebuie să precizăm că din păcate există o presiune imensă din partea unor antrenori și din partea părinților care își doresc victoria cu orice preț.

De cele mai multe ori frustările părinților ajung să-i afecteze pe copii iar fair playul dispare dintr-un sport atât de frumos.

FOTBALUL este SPORTUL care UNEȘTE OAMENII

Așa s-a întâmplat și în cele două confruntări dintre cele două echipe din Câmpia Turzii. O parte dintre părinți și-au dorit victoria cu orice preț. Au fost mici șicane în timpul meciurilor însă copiii de la categoria de vârstă U9 au dat o lecție de FAIR PLAY tuturor.

Deși a fost un meci viu disputat, în care ambele echipe și-au dorit să câștige în teren iar deznodământul a făcut ca doar o echipă să se bucure de finalul meciului, într-o atmosferă de meci mare, la fluierul de final de meci, Corneliu Bercea, antrenorul de la FC Câmpia Turzii a chemat copiii de la ambele echipe iar copiii de mână (amestecați între ei) au mers împreună și au salut cele două galerii.

Un gest superb care ne arată cât de important este sportul. Fotbalul unește oameni, rivalitatea trebuie să existe doar în teren iar la final să ne bucurăm cu toții de spectacolul copiilor.

Felicitări copii! Felicitări Corneliu Bercea.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS