Ingrediente
3 vinete potrivite
2 cepe
1 ardei gras
3 rosii potrivite
100 gr telemea sarata
patrunjel + marar verde
3 linguri ulei de masline
sare, piper si alte ierburi aromatice, dupa gust
Mod de preparare:
Se spala bine vinetele sub jet de apa rece si se taie pe jumatate. Pentru a avea stabilitate in tava, puteti taia un pic baza.
Se cresteaza pulpa cu varful unui cutit si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt (unsa in prealabil cu ulei si se dau la cuptorul incins la 250 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.
Vinete umplute cu legume, pas 1
In acest rastimp se calesc in uleiul de masline ceapa si ardeiul tocate mai grosier timp de cateva minute.
Ardei si ceapa calite
Se dau rosiile prin razatoarea mare, se condimenteaza sosul obtinut si se adauga legumelor calite, fierbandu-se pana ce sosul se ingroasa.
sos de rosii
Se scot vinetele din cuptor si se scobeste pulpa din mijloc cu o lingura, cu grija, lasandu-se marginile neatinse.
Se toaca pulpa si se adauga sosului de legume, lasandu-se la fiert inca 5 minute, pentru a-si lua gustul unele de la altele.
Se umplu vinetele cu amestecul obtinut, se presara mararul si patrunjelul, iar deasupra se presara si telemeaua rasa.
Vinete umplute pas 2
Se dau la cuptor inca 15-20 de minute (pana ce branza se topeste )
Se serveste ca aperitiv cald sau rece.
Bon apetit.