Tocăniță de pui
INGREDIENTE
circa 1 kg pui
100 g unt
425 ml lapte
100 ml supă de pui
3 cepe
3 rămurele ţelină
6 cartofi
2 morcovi
3 linguri făină
sare şi piper după gust
Rețetă tocăniță de pui:
Un preparat sățios ce poate fi consumat într-o zi friguroasă de iarnă. Gospodinele știu că o porție de tocăniță de pui îi surprinde chiar și pe cei mai mofturoși gurmanzi, așa că ne-au dezvăluit și nouă rețeta delicioasă. Notează-ți ingedientele și surprinde-ți familia cu cea mai bună tocăniță de pui. Iată rețeta pas cu pas:
1. Într-o cratiţă încapatoare se topește untul și se rumenesc bucaţile de pui. Se scot și se lasă deoparte.
2. În aceeași cratiţă se pune supa, ceapa și se lasă să dea un clocot. Se adaugă morcovii rași, cartofii tăiaţi cuburi, ţelina tăiată rondele și puiul. Se lasă să fiarbă 20 de minute pâna ce ingredientele sunt bine fierte.
3. Separat, făina se desface în lapte evitând cocoloașele. Se toarnă amestecul peste pui și se lasa la fiert pâna ce se obţine un sos gros, amestecând mereu să nu se lipească.
4. Se potrivește de sare și piper și se aduce la masă cu ardei iute și mămăligă, după gust.
Poftă bună!