Ingrediente
3 ouă medii
30-40 gr făină
1 lingurță de esență de vanilie de madagascar (merge si cea normală)
1 lingură de smântână cu vârf cam 20 – 30gr
40gr zahar (să nu folosiți zahăr pudră)
unt
1 strop de oțet
sare
Mod de preparare:
Se separă ouăle.
Gălbenușurile se amestecă bine cu smântâna. Se adaugă făina cernută până când devine o pastă omogenă care curge greu de pe tel. De asta am zis 35-40 de grame. Aici se adaugă și esența de vanilie împreună cu un praf de sare.
Albușurile se amestecă cu mxierul. Se pune un strop de oțet și treptat zaharul până când se formeză o bezea.
Bezeaua se adaugă peste gălbenușurile bătute. Cu o spatulă sau o lingură se încorporează bezeaua. Mișcări ample, de la fund spre suprafață. Nu vrem să spargem bulele de aer din bezea.
Se unge o tigaie cu puțin unt. La foc mic se adaugă compoziția. Se lasă până când face bule pe deasupra. apoi se întorc.
După ce ați scos-o pe ultima puneți un cubulet de unt și sirop de artar.