<
Lifestyle & Timp liber

Rețete de Post. Ardei umpluți

Legumele sunt alimente care se consumă din cele mai vechi timpuri. Ele sunt buni constructori ai sângelui. Legumele conțin substanțe minerale și vitamine valoroase, care reglează procesele chimice care se desfășoară în corp. Au fost denumite alimentele noastre protectoare.

Este bine să mâncăm legume în fiecare zi, între trei și cinci porții. Sunt bogate în nutrienti deosebit de valoros în special legumele cu frunze de culoare verde închis și galben portocaliu. Pentru organism legumele cu frunze verzi pregătite mai ales la abur constituie o sursă excelentă de calciu.

Făcând referire la această rețetă vă prezentăm întâi cartoful: este un aliment hrănitor și foarte ușor digerabil (mai ales în cuptor, copt în coaja lui),Sucul de crud de cartofi, în stare foarte proaspătă, imediat după ce s-a extras, este diuretic, emolient, calmant, cicatrizant al mucoaselor digestive, antispasmodic. Ceapa este un factor de sănătate și longevitate stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antireumatismal, antiseptic și antiinfecțios, secretor expectorant, digestiv, echilibrant glandular, curativ al pielii și al sistemului pilos(care ține de păr).Roșiile recomandate ca aliment în: astenii, intoxicații cronice, stări congestive, ateroscleroză, afecțiuni vasculare, artritism, gută, reumatism, litiază biliară și urinară, constipație, au rol revitalizant, remineralizant, aperitiv, alcalinizare al sângelui, antiinfecțios, dizolvant uric, ușurează digestia.Vinetele trebuie utilizate numai ajunse la maturitate, altfel conțin solanină o substanță toxică, au proprietăți antianemice, laxative, diuretice, calmante. Ardeiul gras este leguma cu cel mai mare conținut de vitamina C, consumul de ardei gras vă protejează de răceală și gripă, prin întărirea sistemului imunitar. Asa ca nu ezitați sa îl includeți în salate, supe preparate la rece dar și în orice alt fel de mâncare.

Pentru că am intrat în Postul Paștelui, și bineînțeles venirea primăverii ne oferă o gamă variată de legume și fructe vă prezentăm o rețetă delicioasă potrivită acestei perioade:

  • 12 ardei potriviți
  • 1 vânătă mare sau 2 mai mici
  • 3 feliile pâine neagră
  • 2 cepe mari
  • 1 cartof mare fiert în coajă
  • 1 linguriță de sare
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 căni de suc de roșii
  • 1 legatură de verdeață

Vânăta se coace, se curăță și se lasă la scurs pe un tocător de lemn,  așezat înclinat pe o tavă.

Cepele se toacă mărunt și se călesc un minut. Cartoful, fiert, se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea mare. Ardei se spală și li se scot cotoarele. Painea se pune la înmuiat în apă sau supă limpede de legume apoi se stoarce bine și se fărâmițează într-un castron suficient de mare. Se adaugă ceapa și cartoful pregătite dinainte, vânăta tocată mărunt cu cuțitul de lemn, uleiul, sarea și verdeața tocată fin. Se omogenizează bine.Cu această compoziție se umplu ardei, așezându-se  într-o tavă pentru cuptor, cu pereții de 7-8 cm. Deasupra lor se toarnă sucul de roșii, în mod uniform. Se dă tava la cuptor 20-30 de minute. Se servesc calzi. Poftă bună!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS