Ingrediente:
2 pulpe de rata
2 linguri untura de rata – sau orice alt ulei de gatit
2 cartofi dulci
1 lingura unt
1 lingurita cimbru proaspat sau uscat
1 cana de mazare congelata
4 linguri de smantana de gatit
1 catel de usturoi
O cana de vin alb dulce
1 cana de zeama de la supa – sau apa in care ati fiert un cub de legume pentru cioba
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Incingeti o tigaie de fonta in care topiti untura de rata. Adaugati pulpele de rata si frigeti-le pana cand devin aurii pe ambele parti (cam 4 minute in total). Acest procedeu va sigila sucurile in interiorul carnii, aceasta ramanand frageda in interior si crocanta la exterior.
Cand pulpele sunt aurii pe ambele parti, adaugati vinul, zeama de supa si putin cimbru. Pentru a finaliza gatirea pulpelor, introduceti tigaia de fonta la cuptorul incins pentru aproximativ 90 de minute.
Curatati cartofii dulci de coaja, taiati-i in bucati mari si coaceti-i intr-o tava separata la cuptor timp de 20 minute.
Intr-o tigaie, topiti o lingura de unt, usturoiul si mazarea inghetata. Gatiti la foc mediu pentru 10 minute.
Intr-un robot de bucatarie, puneti cartofii dulci si smantana si pulsati pentru 2 minute pana cand veti avea un piure fin.
Impartiti piureul de cartofi dulci si mazarea pe doua farfurii. Adaugati pulpele de rata, apoi garnisiti cu felii de chili.
Pofta buna!
Rețeta va fost oferită de: