Unul din cele mai iubite aperitive tradiționale de Crăciun, piftia e nelipsită de pe mesele românilor. Deși gatirea termică e un proces de durată, piftia de porc nu îți solicită atenția foarte mult și se face chiar ușor.
Piftie de porc
INGREDIENTE
1 rasol de porc
urechi de porc
2 picioare de porc
1 țelină
ceapă
2-3 morcovi
5 căței usturoi
sare
Mod de preparare
1. Pune carnea de porc la fiert la foc mic în apă suficient de multă încât să acopere ingredientele.
2. Spumează carnea ori de câte ori e necesar, iar când nu mai e cazul, verifică daca intră furculița în carne.
3. Când furculița intră în carne, Adaugă legumele curățate si lasă in continuare la fiert, la foc mic.
4. Când carnea se desprinde cu mare ușurintă de pe oase, acela e momentul în care oprești focul.
5. Scoate atât carnea cât si legumele din apă, folosind o spumieră, si lasa-le puțin sa se răcească.
6. In răstimp, pune usturoiul mărunțit in apă, si las-o asa câteva minute.
7. Dupa ce carnea s-a răcit, cat sa o poți manevra, desfă-o in bucățele mici, apoi pune-le in recipiente de dimensiunile dorite.
8. Alături de carne, in recipiente mai poți pune si legumele taiate cuburi mari.
9. Strecoară zeama si aruncă usturoiul, apoi pune zeama peste carne si legume.
10. Dă piftia la rece pentru cateva ore, până cand se solidifică.