Frittata cu somon
Ingrediente:
4 oua
100 gr somon file (fara piele)
2 lingurite capere
2-3 fire marar
1 lingura ulei
sare, piper negru
Mod de preparare:
Intr-o tigaie de 16 cm diametru incingeti uleiul si dati focul la mediu spre mic. Asezati bucatile de peste in tigaie si prajiti 1 minut pe fiecare parte. Scoateti somonul pe o farfurie si sfaramati-l cu o furculita. Daca pestele a lasat prea multa grasime puteti sa o scurgeti din tigaie. Puneti somonul sfarmat inapoi in tigaie.
Turnati imediat peste el ouale batute cu putina sare, piper negru macinat, mararul tocat fin si caperele (scurse daca sunt in otet sau desarate in apa rece daca sunt cu sare; daca sunt mai mari le puteti toca un pic).
Lasati tigaia pe foc inca 1 minut, pana vedeti marginile inchegate.
Transferati tigaia in cuptor, la 190C si coaceti-o 10 minute (verificati cu un cutit in centru, sa fie facuta).
Serviti frittata calda sau la temperatura camerei cu broccoli fiert pe abur.