1 Conopidă potrivită
1 linguriță de sare
2 linguri de ulei
1 linguriță oregano
1 linguriță praf usturoi sau cinci căței de usturoi pisat
Conopida se curăță, se spală și se pune la fiert întreaga, timp de 10 minute. Apoi se scurge de zeamă, care se păstrează. Se pregătește un vas Jena pentru cuptor, care se unge cu ulei. În vas se așează conopida porționată după bunul plac, cu inflorescența în sus. Din sare, oregano, usturoi și 250 ml din zeama în care a fiert conopida se face un sos care se va turna peste conopidă.
Se dă vasul la cuptor și se lasă cca 20 minute. Se servește caldă.
Poftă bună!
Conopida are proprietăți benefice pentru organism, și anume: este analgezică, antianemică, antiinflamatoare, diuretică, energizantă, remineralizantă. Usturoiul de asemenea are proprietăți antiseptice, antispastice, diuretice, expectorante, vasodilatatoare, antidiareice, cardiotonice.
Consumați alimentele cat mai aproape de starea lor naturală; ar fi indicat ca aproximativ 50% din legumele și fructele pe care le consumați să fie în stare crudă. Pentru celelalte care necesită gătire (leguminoase,cereale) folosiți cele mai sănătoase metode de preparare, la grătar, cuptor sau fierbere.