Ingrediente
750 gr carne de porc (carne de lucru) tocată
2 cartofi curățați, spălați și dați pe răzătoarea mică
2 felii de pâine înmuiată în lapte
1 ceapă
usturoi
câteva fire de praz ( mai tinerel)
verdeață
1 ou
sare
piper
Mod de preparare
Carnea se dă prin mașina de tocat, peste ea se adaugă: cartofii dați pe răzătoarea mică, oul, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, prazul tocat mărunt, verdeața, sarea și piperul după gust.
Se amestecă totul bine. Dacă compoziția este prea moale, se poate adauga o lingură de pesmet sau făină. Din acestă compoziție formăm chifteluțe pe care le punem în tava tapetată cu hartie de copt cu spațiu între ele.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 grade C, până se rumenesc frumos.
Rețeta zilei va fost oferită de: