<
Lifestyle & Timp liber

Cele mai bune sarmale de post

Pentru că ne aflăm în postul Crăciunului, ne-am gândit să vă oferim o rețetă delicioasă de sarmale de post. Fragede și gustoase aceste sarmale sunt o alegere deosebită în această perioadă:

INGREDIENTE

200 g orez
3-4 linguri ulei
1 ceapă
2 morcovi
2 gogoşari sau ardei graşi
1 legatura pătrunjel şi mărar
1 varză murată
2 linguri suc de roşii
sare
piper măcinat
piper boabe

MOD DE PREPARARE:

Cum se prepara cele mai bune sarmale de post:

1. Orezul se curăţă şi se spală. Varza murata se desface în foi, se spală şi se lasă la scurs. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc, 1 – 2 minute, ceapa tocată mărunt şi orezul. Morcovii se taie cubuleţe şi se pun în compoziţia de orez. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute.


2. Se adaugă gogoşarii tăiaţi cubuleţe şi miezul de varză tocat mărunt. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.

Sarmalele pot fi facute si cu varza cruda, insa nu au aceeasi savoare ca cele cu varza acra

3. Se umplu foile de varză cu câte o lingură din compoziţia de orez, apoi se rulează şi se pun într-o oală unsă cu ulei, cu un strat de varză tocată pe fund. Se adaugă câteva boabe de piper, puţin ulei, sucul de roşii şi apă, până la nivelul sarmalelor. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute.

Pofta bună!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS