Cartofi taranesti cu ceapa si boia – Ingrediente (2-4 persoane)
1 kg cartofi rosii fierti in coaja + 1 lingurita sare
1/2 lingurita mica rasa sare
1 lingurita plina boia dulce
1/4 lingurita piper proaspat macinat
75 ml ulei de floarea soarelui
1 ceapă mare tocata marunt
Mod preparare
Spalam cartofii si ii punem la fiert, intregi, in coaja, intr-o oala plina cu apa in care adaugam 1 lingurita cu sare.
Ii scoatem din apa cand sunt patrunsi, ii lasam sa se raceasca complet, ii decojim si ii taiem in cubulete potrivite.
Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata marunt. O calim pana cand devine translucida, apoi adaugam cuburile de cartofi si amestecam pe foc mediu inca 1 minut, apoi adaugam sarea si piperul si amestecam din nou.
Dupa ce cartofii s-au rumenit usor, adaugam boiaua dulce si amestecam cu grija. Dupa cca 1 minut, stingem focul si ii servim calzi, simpli sau langa o friptura la gratar si muraturi. Sunt deliciosi! Pofta buna!