Compania Terran, unul dintre principalii jucători de pe piața sistemelor de învelitori pentru acoperiș din Europa a inaugurat la Câmpia Turzii, la sfârșitul săptămânii treute, prima fabrică de țigle din beton, în urma unei învestiții de circa 5 milioane de euro. Fabrica proaspăt inaugurată din Câmpia Turzii este a patra unitate de producție deținută de Terran, alături de cele din Ungaria și Slovacia. Prima fabrică Terran din România, construită pe un teren din cadrul fostei fabrici Industria Sârmei Câmpia Turzii, este complet automatizată şi foloseşte cele mai moderne tehnologii de fabricaţie. Modelele de ţigle din beton realizate aici sunt destinate pieţei interne, în primă fază.
Cu o suprafaţă de aproximativ 2.500 metri pătraţi şi o platformă de depozitare de 1.5 hectare, fabrica are o capacitate de producţie de 70 ţigle/minut, cu o capacitate anuală de 10 milioane de bucăţi.
Kocsis Silvester, directorul general al celei mai noi fabrici inaugurate la Câmpia Turzii, Terran, fabrica de țiglă de la Câmpia Turzii, așa cum cel mai probabil o să fie cunoscută în România, a acceptat să vorbească pentru Ziarul 21.
Reporter: Bun venit la Câmpia Turzii, succes și felicitări pentru inaugurarea de la Câmpia Turzii.
Kocsis Silvester: Mulțumesc, e o onoare să fim aici (n.r. Câmpia Turzii) și să inaugurăm a patra fabrică a grupului Terran tocmai aici, la Câmpia Turzii.
Rep.: Ce înseamnă pentru firma dumneavoastră investiția de 5 milioane de euro aici la Câmpia Turzii?
K.S.: Este o investiție din fonduri proprii, înseamnă a patra fabrică din grupul Terran care din motive logistice, motive de piață, motive de creștere a vânzărilor s-a luat decizia de a construi aici o nouă linie de producție a acestui grup. Avem o linie de producție de 70 de țigle pe minut și o suprafață de 5 ha, pe care se află toată investiția.
Rep.: Cum ați găsit deschiderea administrației locale de la Câmpia Turzii referitor de la construirea fabricii aici?
K.S.: Am doar cuvinte de laudă despre primarul Dorin Lojigan, care ne-a ajutat și a fost alături de noi pentru a obține toate autorizațiile la timp și pentru a ne facilita tot ce înseamnă logistică, și tot ce a însemnat ajutor din partea autorităților am fost ajutați de dl. Lojigan.
Rep.: Fabrica este 100% automatizată, câte locuri de muncă or să fie ?
K.S.: Momentan avem 15 oameni care lucrează în fabrică, aici includem și domnii de la laborator, o să ajungem undeva la 25 de persoane în fabrică, în acest an, iar dacă condițiile pieței ne permit la anul vrem să introducem al doilea schimb, asta înseamnă încă 25 de persoane. Dar asta depinde de creșterea cotei de piață a firmei Terran în România și de evoluția pieței.
Rep.: Care este numărul de angajați și care este cifra de afaceri a firmei Terran?
K.S.: Cifra de afaceri a firmei Terran este de 43 de milioane de euro, iar numărul de angajați, din câte știu, acum o săptămână am depășit 320 de persoane.
Înfiinţată în 1920, Terran se află de peste 90 de ani, de-a lungul a trei generaţii, în proprietatea familiei Dr. Mészáros Vilmos. Cu sediul central în Bóly, Ungaria, Terran are 4 unităţi de producţie în Ungaria, Slovacia şi din acest an și România, tocmai în Câmpia Turzii. Produsele sale sunt distribuite în nouă ţări din Europa, cu vânzări de peste 55 de milioane de bucăţi anual. Inovaţia continuă şi calitatea durabilă sunt valorile companiei, atât în privinţa produselor cât şi la nivelul relaţiilor cu partenerii. Nu putem decât să salutăm o astfel de investiție la Câmpia Turzii, unde un oraș fost industrial, începe ușor, ușor să-și recapete renumele de altădată, Câmpia Turzii oraș industrial.