<
Interviu

Video. 10… cu Adrian Soporan: Interviu cu ing. Călin Giurgiu, director Domeniul Public Câmpia Turzii SA

Societatea Sc Domeniul Public, condusă de către ing. Călin Giurgiu este într-un plan ascendent.

Iată că după mulți ani în care societatea aflată sub tutela Consiliului local Câmpia Turzii devine performantă și pas cu pas, își îndeplinește obiectivele impuse.

Într-un raport de activitate prezentat în ședința de consiliul din data de 30 august, Domeniul Public arăta ca o firmă competentă şi performantă cu angajați din ce în ce mai pregătiți profesional. În acest scop am hotărât să intervievăm pe cel care conduce SC Domeniul Public Câmpia Turzii, ing.Călin Giurgiu.

  1. Adrian Soporan: Câteva lucruri despre dumneavoastră?

Călin Giurgiu: De profesie sunt inginer, am terminat Facultatea de Mecanică, secția metalurgie în anul 1988. După care am lucrat la combinatul Industria Sârmei Câmpia Turzii.

În combinat am lucrat la compartimentul producție control și am fost șef de secție la Laminorul 4,un an şi jumatate, și sef de secție la Laminorul 2, timp de 10 ani, până când combinatul s-a închis. Am lucrat timp de 7 ani în primărie la serviciul investiții.

  1. A.S: De cât timp sunteți în funcția de director al Sc Domeniul Public?

C.G: La Domeniu Public sunt în funcția de director din noiembrie 2017. Nu eram străin de activitatea Domeniului Public pentru că lucrăm cu societatea din postura de responsabil spații verzi și întreținere locuri de joacă, din partea primăriei Câmpia Turzii și aveam o legătură strânsă cu Domeniul Public Câmpia Turzii.

3.A.S: Ce ați găsit la Domeniul Public în momentul când ați fost pus în functie?

C.G: Directorul pe care l-a avut Domeniul Public înainte să ajung eu în funcție, pot să spun că a pus societatea pe picioare și pe această cale vreau să îi mulțumesc lui Horațiu Mândruțiu. A adus societatea pe un plan ascendent. Societatea avut profit din exploatare și pe mine asta m-a ajutat foarte mult pentru că eu am încercat să continui ceea ce a început el. Mai sunt și procese pe care toată lumea le știe, pe care le avem cu diferite firme care, cel puțin pe partea de asfaltări nu și-au făcut bine treaba și am refuzat să achităm acele servicii.

Am reușit să contractam lucrări și din afară nu doar din incinta municipiului Câmpia Turzii. Societatea Domeniul Public Câmpia Turzii, a încheiat contracte de prestari servicii cu primaria comunei Tureni, Sc Wienerbeger, Sc Grup4 Instalații, Sc Tefir Service,

Ca obiectiv, societatea își propune mai multe contracte de prestări servicii și cu alți beneficiari decât primăria municipiului Câmpia Turzii.

Suntem în tratative de a prelua comuna Călărași în privința spațiilor verzi ceea ce înseamnă întreținerea acostamentului a tot ceea ce înseamnă drumuri în comuna Călărași.

 

Însă principalul obiectiv este Câmpia Turzii și tot ceea ce facem, facem pentru a înfrumuseța locul și a aduce confortul cetățenilor acestui municipiu.

  1. A.S: Situația străzilor în Câmpia Turzii?

C.G: În maxim 3 săptămâni o să terminăm de asfaltat Piața Mihai Viteazul cu tot ceea ce înseamnă strat de uzură, borduri, etc. Reabilitarea și modernizarea străzii Ion Agârbiceanu pe toate cele trei tronsoane, iar la finele anul o să le terminăm de asfaltat.

Am finalizat parcările. Anul trecut în noiembrie am început și în acest moment le-am finalizat. O singură parcare nu este finalizată deoarece se suprapune cu proiectul de mobilitate urbană, un proiect european care include printre altele trotuare drumuri și parcări. Pentru partea de plombări s-au executat plombări în procent de 80% pe străzile unde era nevoie de intervenție. Am asfaltat strada Oțelarilor, o stradă care după cum bine știți și dumneavoastră a avut mari probleme și firma care se ocupa de asfaltarea străzii a fost dată în judecată. A fost asfaltată și strada Retezatului. Mai lucrăm și pe strada Aviatorilor unde s-a frezat în totalitate și săptămâna viitoare o să începem cu asfaltul.

Partea de trotuare de pe strada Laminoriștilor până la intersecția cu Gheorghe Barițiu. Să nu uităm de proiectul Companiei de Apă care include în jur de 96 de străzi care o să fie sparte. De cele mai multe ori pe străzile unde o să se implementeze proiectul Companiei de Apă am făcut doar plombări nu și asfaltări pentru a nu face de două ori același lucru.

De aceea strada Florilor și strada Aurel Vlaicu au fost plombate, pentru că pe aceste două străzi se va implementa Pasul 2.

Anul acesta vrem să intrăm în reabilitare și modernizare pe străzile din cartierul Șarât. Toate avizele sunt pregătite și săptămâna viitoare o să depunem actele pentru autorizația de construcție. Sperăm ca într-o săptămână să începem lucrările în cartierul Șarât. Din cele cinci străzi care sunt incluse în proiect, vrem să ducem la stadiul de strat de piatră și bordurat, trei dintre ele.

  1. A.S: Care este situația parcului auto?

C.G: Sunt utilaje destul de vechi însă pot să vă spun de mașina de frezat pe care am achiziționat-o și cu care ne facem foarte bine treaba. Dacă înainte cu o echipă de 6 persoane puteam decapa 30 de metri pătrați în 8 ore în acest moment cu freză pe care am achiziționat-o reușim să facem 300 de metri pătrați în același timp și din acest motiv a crescut eficacitatea SC Domeniul Public Câmpia Turzii. Am mai achiziționat două autoutilitare deoarece era nevoie pentru eficacitatea echipelor de muncitori. Fiind foarte multe puncte de lucru trebuia să se deplaseze mai ușor. Intenționăm ca la anul să achiziționăm un buldoexcavator pentru că și în acest moment avem un buldoexcavator închiriat. Noi avem două buldoexcavatoare în dotare însă mai închiriem încă un unul, pentru că este nevoie.

  1. A.S: Ați întâmpinat probleme cu personalul?

C.G: Din cauza faptului că ne-am implicat în mai multe lucrări, am mai angajat 20 de persoane din care o persoana Tesa iar ceilalți sunt pe parte de producție.

Cei mai mulți pe partea de drumuri. Din 3 echipe am făcut 5 echipe pentru a putea lucra pe mai multe fronturi. De asemenea la spații verzi am mai angajat niște persoane.

Am trimis oameni la cursuri de specializare, opt dintre angajații Domeniul Public au fost la cursul de specializare pentru achizițiile publice, pentru pregătirea personalului. Găsim foarte greu oamenii, în special șoferi sau buldoexcavatoriști și ca o soluție a rezolvării problemelor în acest sens, am hotărât cu consiliul de administrație ca șefii de echipă să facă cursuri de specializare în acest domeniu și în acest sens.

  1. A.S.: Societatea pe profit? Cum ați reușit?

C.G: Nu consider că eu am facut mare lucru. Cu ajutorul inginerilor. Una dintre marile realizări este că am reușit să aduc un inginer drumar care își face treaba foarte bine. Alături de șefii de secție, șefii de echipă, inginerul șef și a angajaților. Fostul director a lăsat societatea pe plus, nu mult, dar a fost pe plus. Am dat bonuri, am reușit să măresc salariile, dar și salariile s-au luat pe multă muncă, în special pe orele suplimentare. Un singur om nu putea face nimic. Eu zic că am reușit să formez o mare echipă.

  1. A.S: Cifra de afaceri la 6 luni de activitate?

C.G: Cifra de afaceri la șase luni de activitate este de 2.907.000 lei, față de bugetul procnozat de 2.495.000 lei. Față de un realizat anul trecut de 1.248.000 lei.

9.A.S: Colaborarea cu instituția primarului si consiliul local?

C.G: Dacă nu ar fi o colaborare bună nu am putea merge mai departe. Avem o relaţie bună cu instituția primarului și cu colegii din primăria municipiului Câmpia Turzii. Cu Consiliul local la fel. Avem susținerea Consiliului local și asta contează foarte mult.

  1. A.S: Mesaj pentru cetățenii municipiului Câmpia Turzii?

C.G: Să aveți încredere în noi( Domeniul Public) pentru că ceea ce am început vom continua pentru a aduce municipiul Câmpia Turzii acolo unde trebuie. În același timp am rugămintea ca cetățenii municipiului să aibă înțelegere și răbdare pentru că nu se pot face toate deodată.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS