<
Interviu

Situația transportului din comuna Aiton către municipiul Cluj-Napoca încă așteaptă o rezolvare/video

Deși se află la 15 minute de municipiul Cluj-Napoca, comuna Aiton are încă o problemă pentru a cărei rezolvare, Nicolae Făgădar, primarul comunei se zbate pentru a-i găsi rezolvarea. Comuna Aiton face parte din zona metropolitană a Clujului, copiii își continuă studiile în Cluj, iar forța de muncă activă din comuna Aiton își desfășoară activitatea tot în Cluj. Despre problema transportului către și dinspre Cluj-Napoca Nicolae Făgădar, primarul comunei Aiton a fost de acord să stea de vorbă cu Ziarul 21, în cadrul rubricii 10… cu Adrian Soporan.

 

Reporter: Care este situația transportului din comună către Cluj-Napoca?

 

Nicolae Făgădar: Comuna Aiton face parte din zona metropolitană a Clujului, deși este nesemnificativă partea noastră financiară la zona metropolitană. dar la un moment dat ca număr de populație, contam. În 28 august 2017, firma care opera transportul a depus licența de transport și am rămas practic fără transportator.

În jur de 95 % din populație lucrează la Cluj-Napoca, copiii care sunt la liceu merg la Cluj-Napoca și am ajuns într-o situație în care nici părinții, nici copiii nu au cu ce să se deplaseze către Cluj-Napoca. Am făcut apel la comunele ce fac parte din zona de transport Cluj și toți au fost de acord să primească și comuna Aiton transport public local. Domnul președinte, respectiv primarul Emil Boc a declarat că nu este momentul să se extindă transportul spre noi, ca nu sunt autobuze ş.a.m.d. Ceea ce vreau să vă spun este că eu nu am cerut un autobuz special și vă spun în cunoștință de cauză pentru că urmăresc în fiecare dimineață care este numărul populației care pleacă către satul Gheorgheni care e la 5 km distanță de noi. Sunt în număr de 45 de muncitori și elevi care se deplasează din Rediu și Aiton către Cluj și sunt împărțiți spre Vâlcele și Rediu. Nu am solicitat să vină din oră în oră, am solicitat doar să vină odată dimineața să ducă muncitorii și un transport pentru elevi. De asemenea după masă un transport să aducă elevii și un transport să aducă muncitorii.Sper ca într-un final să înțeleagă și domnul președinte Boc, implicit și domnul Nagy, care mi-a spus că dacă are acceptul, ar fi de acord. Trebuie să ne înțelegem, deoarece chiar dacă suntem o comună mică, copiii din comuna mea au dreptul să meargă la școală și sunt părinți care nu își pot permite să le plătească chirie. Ce posibilități are un om din sat să plătească chirie la Cluj, dintr-o pensie minimă? Trebuie să fim înțeleși, chiar dacă suntem mai mici, chiar dacă aportul financiar la zona metropolitană nu este așa mare, suntem de acord să participăm și noi cu o anumită sumă de bani la abonamentul care va fi pe rute.

Întregul interviul îl puteți găsi de luni, 19 februarie, în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS