Brîndușa Istrate este de departe cea mai activă persoană pe care o cunosc. Dacă nu face reclame la Kiss Fm, e la Zumba, dacă nu e la Zumba, aleargă și explorează noutăți în bodyArt, dacă nu face un soi de yoga, pictează cu multă chibzuință și atenție tablouri care, după spusele unora, ar deveni opere de artă. Întrebată dacă are timp pentru toate, ne răspunde cu zâmbetul pe buze: „DA!”. De curând s-a apucat și de Facultatea de Psihologie, o veche pasiune a Brîndușei. Se implică în multe lucruri, ajută multă lume, face multe pentru cei pe care îi cunoaște, însă la fel de multe pentru persoanele care îi cer ajutorul. Această este Brîndușa Istrate, femeia care are tot timpul zâmbetul pe buze! Interviul pe care l-a acordat Ziarului 21 este unul care îți dă o stare „WOW”
Vă lăsăm să vă delectați cu concepția de viață a Brîndușei Istrate.
AS: Brândușa, deși e greu, fă-ți o descriere!
Brîndușa Istrate: Este greu să îți faci o descriere, întotdeauna mi-a plăcut să las atât părțile mele pozitive cât și cele negative să fie descoperite de către ceilalți. Fiecare își formează propria imagine despre cineva sau ceva, tocmai de aceea voi folosi puține cuvinte pentru a mă descrie.
Sunt plină de ideei, îmi place ineditul, îmi place să studiez, iubesc natura, oamenii , frumosul, sunt curioasă și incerc tot ce este nou, iubesc sportul, mă dedic cu pricepere în ajutare celor care au nevoie de sprijin.
De profesie sunt economistă, sunt implicată din 2003 împreună cu soțul meu în conducerea si administrarea firmei noastre, care își desfășoară activitatea pe plan național și internațional, în domeniul hotelier, ca producator al sistemelor de control access și Room Management Systems.
AS: De când ai început să practici Zumba?
B.I: Aici e o poveste frumoasă. Din dorința de a face mișcare, am cautat o modalitate care să mă motiveze să ajung la sală, ca tot omul, îmi faceam abonamente și nu mai ajungeam la sport pentru că întotdeauna intervenea ceva. Îm 2009, am făcut o căutare drastica în alegerea unui stil de sport care să poată fi transmis și celorlalți. Pe atunci în Romania era doar un singur instructor de Zumba, iar piața sportivă nu cunoaștea bine conceptul Zumba. Am căutat un curs pentru instructor Zumba și am găsit în Viena. Abia în anul 2010, în primavară, am urmat cursul împreună cu alții câțiva români, așa am ajuns la un număr de vreo 6-7 instructori autorizați Zumba în Romania. Pot spune că acest lucru mi-a oferit posibilitatea de a tine cursuri în Cluj la sala Gimmy, timp de 3 ani și jumătate, precum și în Câmpia Turzii, din 2010 pana anul aceasta. Trendul Zumba s-a extins de atunci, este încă îndrăgit de multă lume și îmi oferă, personal, o maximă încărcare de energie pozitivă
AS: Ce alte sporturi mai faci?
B.I: Îmi place să alerg, când am posibilitatea mă retrag în natură și mă răsfăț cu un alegat, merg cu bicicleta, îmi plac traseele montane. De 3 ani am început să ating și latura energetică a propriului organism, am început să fiu practicanta de Qigong, iar de 6 luni mă pregătesc și urmez cursuri de trainer bodyART.
AS: Ce ne spui despre Qigong?
B.I: Practic Qigong de 3 ani, asa cum am spus, sunt practicantă active a școlii de Qilingon România, școală a maestrului Lin Kai Ting, un maestro veritabil. Qigong-ul este un joc cu energia proprie(Qi-Chi) și un joc al maestriei ( Gong- GongFU). Practic pentru mine, acasa, zilnic 40 de minute, de obicei dimineață devreme. Practica perseverentă conduce la echilibru și armonie în corp, minte și spirit, creând o atitudine pozitivă, tonică și stabile. Acest lucru m-a determinat să îmi continui căutarile și să gasesc un concept care să pot să-l transmit și celorlați. De 6 luni am încept cursurile de trainer bodyART, iar de curând am început predarea în Câmpia Turzii.
AS: Dă-ne detalii despre bodyART.
B.I: Bazat pe conceptul Yin-Yang, acest tip de antrenament combină tehnici și exerciții inspirate din Yoga, shiatsu, do-yin, gimnastică medicală și recuperatorie, precum și tehnici de respirație, esentiale pentru corp, minte și suflet. bodyART, este o combinație perfectă pentru toate vârstele și ajută mult în repoziționarea organismului, înlătură stresul cotidian și activează toate meridianele corpului. Cursanții s-au declarant foarte încântați, sunt ambițioși, perseverenți și se autodepăsesc la fiecare curs. Am început cursurile de bodyART în Campia Turzii abia de luna aceasta.
AS: Cum te găsește lumea?
B.I: Orașul fiind mic, este convenabil să lansezi pe Facebook un anunț. Îmi place să țin legătura zilnic cu cursanții, tocmai de aceea avem un grup unde postez zilnic noutăți, informații și multe alte lucruri de interes pentru ei. Vorba mege repede în Campia Turzii și oamenii care trebuie să ajungă la mine mă găsesc.
AS: Ce alte activități mai ai?
B.I: Pe lânga statutul și rolul de mamă, cel de director la firmă, sunt colaborator pe partea de vânzări la KISS FM, acest lucru îl fac din 2000, iar din 2009, practic și terapia BOWEN, ca terapeut acreditat al Academiei Bowen Australia. Ca alte hobby-uri pot spune ca îmi place să pictez și o fac cu tot sufletul. Am fost educată din copilarie de către tatal meu, care era profesor de arte plastice, iar de câțiva ani îmi fac timp să mă deconectez cu câte un joc de culori pe o pânza. Din anul acesta urmez și cursurile Școlii Populare De arte Tudor Jarda Cluj Napoca.
AS: Când ai timp pentru toate?
B.I: Bine punctat! O întrebare pe care eu nu mi-am pus-o. Îmi place să îmi organizez timpul, să-l dozez, să îmi ajungă pentru toate activitățile mele. Consider că timpul nu are limite, atunci totul e posibil 😊
AS: Îmi spuneai că ești studentă la Psihologie. Ce te-a determinat să te apuci de acest domeniu?
B.I: Mi-a plăcut întotdeauna să studiez. Mai mult, psihologia pentru mine este o mare provocare, îmi doresc să învăț în cel mai mic detaliul fuctionarea și funcționalitate minții, psihicului și emoționalului nostru. A învăța, înseamnă a te dezvolta, iar daca te dezvolți într-un domeniu nou, evoluezi.