ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.
Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.
„Portret de dascăl” aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.
În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână l-am avut ca invitat pe prof. Alin Bîlcu, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară.
Rep.: Ce presupune meseria de dascăl, pe lângă cele 50 de minute petrecute în clasă?
Alin Bîlcu: În spatele orelor de curs există o muncă imensă de pregătire a acestor ore de curs, de documentare, de stabilire a temelor/ subiectelor în cazul meu de ordin plastic. Până în momentul în care eu vin la școală la orele 8:00 când îmi încep activitatea didactică, eu trebuie să știu foarte bine, să am inventar clar de activități, de manevre didactice pe care trebuie să le fac eu, dialoguri pe care trebuie să le am cu elevii, astfel încât munca mea la sfârșitul zilei să aibă un rod și să am satisfacția că am realizat un lucru extraordinar cu elevii.
Întregul interviu pe care prof. Alin Bîlcu ni l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de dascăl” îl puteți citi de luni, 9 Martie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.