Celebrarea Earth Hour – Orei Pământului a început încă din 2007, la Sydney, Australia, când, peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii au stins luminile pentru o oră, ca să atragă atenția, la nivel global, asupra amenințării schimbărilor climatice. De atunci, Ora Pământului a fost marcată în peste 180 de țări și 7.000 de orașe pentru a arăta că este nevoie de măsuri concrete din partea autorităților, în abordarea problemelor din ce în ce mai acute ale mediului.
Din 2011, Earth Hour cunoaște o nouă etapă, Beyond the Hour – Mai mult decât o oră pentru planetă, în care, pe lângă faptul că sting lumina, în mod simbolic, timp de o oră, oamenii iau parte la acțiuni de mediu în fiecare zi, și au început să-și schimbe comportamentul, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.
Pentru a marca Ora Pământului 2018, elevii claselor a VII-a A și a VII-a B, de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Turda, coordonați de doamnele profesoare Florea Andreea și Popa Elisabeta au organizat, în 20 martie, un flash mob în zona pietonală Materna și in curtea Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”. Elevii au realizat postere, desene, afișe legate de acest eveniment și s-au inregistrat pe site-ul http://www.orapamantului.ro .Prin această acțiune au dorit să atragă atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm mediului înconjurător în zilele noastre și lărgirea interesului comunității locale înspre ecologie și problemele legate de degradarea mediului înconjurător .
Oficial, Ora Pământului este marcată în 24 martie, între orele 20.30 și 21.30 prin stingerea luminilor în locuințe și în instituțiile importante din România.
Dr. Adel Szabó
Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Turda