Anul 2017 marchează 30 de ani de programe europene în educație, formare și tineret la nivel European și 20 de ani în România. Programul a debutat în 1987, adresându-se în mod exclusiv studenților. În anii următori s-a extins foarte mult, înglobând formarea profesională, educația școlară, educația adulților, tineretul și sportul. S-a numit pe rând Socrates , Leonardo da Vinci, Program de Învățare pe tot parcursul vieții și începând cu 2014, Erasmus+. În cei 30 de ani de existență acest program a schimbat viețile a peste 9 milioane de oameni.
În acest an în toată Europa au fost și sunt organizate manifestări dedicate celui mai important program European de formare.
Aniversarea a fost sărbătorită și la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă ”, elevii și dascălii școlii fiind beneficiarii a 2 programe Erasmus +: ” Consorțiu pentru formare prin mobilitate europeană” -proiect de mobilitate 2016-1-RO01-KA101-023853 inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și ”Desingnig Bridges Among European Citizen Through Steam”,proiect de parteneriat strategic KA219 între școli din Spania (coordonator), Estonia, Italia, România și Turcia.
Manifestările organizate în 31 noiembrie 2017 de doamnele profesoare Babaioana Ella Alexandrina și Suciu Mihaela au debutat în curtea școlii cu un flashmob susținut în scopul atragerii atenției tuturor elevilor asupra importanței programelor Erasmus+. Apoi cei interesați s-au adunat în laboratorul de biologie pentru o miniconferință cu prezentări de informații, postere și power-point-uri despre Erasmus + în general și cu referiri la cele două proiecte aflate în curs de implementare. Activitățile s-au încheiat în curtea școlii cu o expoziție ad-hoc realizată din lucrările elevilor și ”roboții Erasmus”. Manifestările au fost filmate de domnul prof. Corț Alexandru, iar pentru cele dinafara școlii, spre satisfacția elevilor, s-a folosit și o dronă.
