În data de 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește 157 de ani în care voluntarii și angajații au sprijinit comunitățile afectate de greutăți.
Anul 1863 până în 2020, Mișcarea de Cruce și Semilună Roșie este principalul mijloc de intervenție umanitară la nivel mondial. În ultimii ani, voluntarii și angajații Crucii și Semilunei Roșii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni în situații de urgență, de la dezastre naturale la războaie civile.
”Deși suntem organizați ca o rețea la nivel global, rezultatele acțiunilor noastre au impact la toate nivelurile: mondial, regional, local, fiind mereu aproape de cei aflați în nevoie. De aceea, deciziile ce privesc organizația în ansamblul ei și stabilirea agendei umanitare internaționale pleacă de la cei care înțeleg cel mai bine problemele și soluțiile: voluntarii, oamenii și comunitățile afectate de greutăți”, spun reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
În cei 157 de ani de existență, Crucea Roșie și Semiluna Roșie s-a adaptat mereu provocărilor cu care s-a confruntat.Anul acesta, de la începutul pandemiei, voluntarii și angajații au fost permanent în acțiune, asumându-și riscul îmbolnăvirii, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor în nevoie. Totodată, pentru a ajuta comunitățile să se pregătească, au diseminat informații esențiale pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului. În condiții neprielnice, voluntarii au depășit bariere și cu responsabilitate și dăruire, au dus la îndeplinire misiunea organizației.
”În această zi aniversară, aducem un omagiu celor 14 milioane de voluntari și personalului angajat din cele 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie care sunt implicați și fac tot ce le stă în putere pentru a sprijini comunitățile afectate de pandemia COVID-19.