<
Actualitate

Vor scădea tarifele facturilor la salubritate după ce Centrul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj a fost finalizat și predat operatorului?

Vor scădea tarifele facturilor la salubritate după ce Centrul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj a fost finalizat și predat operatorului?

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a efectuat marți, 25 aprilie a.c., împreună cu 53 de primari clujeni – membri A.G.A. ADI Ecometropolitan Cluj, o vizită de lucru la 📍 Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) în județul Cluj.
➡️ Vizita a fost efectuată odată cu finalizarea și predarea, către operatorul Supercom SA, a ultimelor două componente aferente CMID: Stația de Tratare Mecano-Biologică și Stația de sortare a deșeurilor. Astfel, au fost predate o serie de echipamente, utilaje și linii tehnologice, precum: hale, containere, camioane, platforme de compostare/depozitare, rezervoare de apă, stații de pompare, bazine de retenție a levigatului, stații de epurare, rețele electrice/apă/canalizare, drumuri, parcări, etc.

Vor scădea prețul facturilor la salubritate după ce Centrul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj a fost finalizat și predat operatorului?

Compania Supercom SA a solicitat o majorare a tarifului la salubritate la începutul lunii octombrie 2022. Reprezetanții operatului de salubritate au precizat că majorarea tarifului de salubritate vine după majorarea tarifelor celor de la RADP Cluj-Napoca, pentru depozitarea deșeurilor pe propria platformă, după care urmează tratarea deșeurilor și relocarea la depozitul CMID.

În acel moment, sistemul de colectare la nivel de județ nu era deplin funcțional întrucât nu există staţia de tratare mecanico-biologică din cadrul CMID, astfel că în acest circuit a fost introdus și RADP Cluj, pentru activitatea de tratare a deșeurilor pe platforma proprie și relocarea deșeurilor de pe platformă la CMID. Activitatea RADP implică niște costuri, care se reflectă în facturi. Aceaste costuri sunt cerute în majorarea tarifelor de salubritate ca și tarif TRANZITORIU.

O dată cu finalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj și predarea către operatorul de salubritate dispare „tariful TRANZITORIU”, ceea ce duce (în mod normal) la scăderea facturii de salubritate.

Reamintim că atribuirea contractului de salubritate pentru Lotul 2: Turda – Câmpia Turzii a fost stabilită în urma licitațiilor organizate de Consiliul Județean Cluj, prin intermediul ADI Eco-Metropolitan

iar prețurile la care s-a câștigat licitația au fost:

În Mediul Urban pentru deșeurilor reciclabile pretul este de 1,81 lei de persoana in timp ce pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,76 lei de persoana

În  Mediul Rural colectarea deșeurilor reciclabile costul este de 1,48 lei de persoana in timp ce pentru colectarea deșeurilor reziduale: 2,61 lei de persoana.

𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚞𝚕 𝚍𝚎 𝙼𝚊𝚗𝚊𝚐𝚎𝚖𝚎𝚗𝚝 𝙸𝚗𝚝𝚎𝚐𝚛𝚊𝚝 𝚊𝚕 𝙳𝚎𝚜𝚎𝚞𝚛𝚒𝚕𝚘𝚛 𝚎𝚜𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛𝚖𝚊𝚝 𝚍𝚒𝚗::
✅ Celula de depozitare a deșeurilor, cu o suprafața de 8,95 ha și o capacitate de depozitare de 1.550.000 mc;
✅ Stația de sortare a deșeurilor, cu o capacitate de procesare de 92.100 t/an;
✅ Stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor (TMB), cu o capacitate de procesare de 206.000 t/an;
✅ Infrastructura adiacentă: zonă administrativă, drumuri, platforme, staţia de tratare levigat, rețele, etc.
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS