Voluntarii Invictus au ajuns marți, 23 octombrie, la Câmpia Turzii, unde au fost primiți de primarul municipiului, Dorin Lojigan care, însoțit de consilieri locali, autorități municipale și mulți voluntari au salutat prezenţa “Asociației Voluntarilor Invictus” și chiar au participat și i-au însoțit în traversarea orașului în alergare și pe biciclete!
Primirea Voluntarilor s-a petrecut la Monumentul Eroilor Aviatori (MIG), la intrare în oraș, atât oficialitățile locale, cât și cadre militare în rezervă și o mulțime de voluntari, au primit caravana Invictus în aplauze, de unde s-au îndreptat spre Piața Tricolorului din municipiu, unde într-un gest simbolic, zeci de baloane în culorile Invictus au fost ridicate la cer.
„Statutul de erou nu se acordă și nu se cumpără, ci se dobândește cu sânge vărsat și cu jertfe și fapte de vitejie.
Sunt onorat și fericit ca și în acest an să fiu aproape de acești bravi români care, în ciuda rănilor suferite, nu și-au pierdut dorința de a răzbi, de a fi activi, devenind un exemplu și un argument împotriva sedentarismului și al resemnării. Tocmai din aceste considerente, îi invit pe toți cetățenii municipiului Câmpia Turzii să ia parte la manifestările noastre și să însoțească veteranii în idealul lor de a nu renunța la luptă și de a nu își pierde speranța, indiferent de obstacole și greutăți.”, fiind mesajul primarului Municipiului Câmpia Turzii – Dorin Nicolae LOJIGAN.
Pe tot cuprinsul țării, veteranii de război, eroii și militarii răniți în teatrele de operațiuni au un statut aparte, dobândit prin vitejia și abnegația față de neam și patrie de care dau dovadă în uniforma militară și sub drapelul de luptă.
Recunoscuți drept oameni plini de energie pe durata carierei active, aceștia nu își pierd dorința de a merge mai departe, în pofida dificultăților fizice de care suferă, în momentul în care sunt răniți sau indisponibilizați pe câmpul de luptă.
Astfel s-a născut „Ștafeta veteranilor”, organizată anual de Grupul Invictus România.
Când vorbim despre Invictus, vorbim despre un mod de viaţă exemplar, modelul învingătorului, al luptătorului care îşidepăşeşte în permanenţă limitele.
Acest proiect a fost iniţiat din dorinţa de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor răniţi în acţiuni militare.
Acest eveniment a ajuns la ediția cu nr. 4 și are ca scop promovarea respectului față de veteranii de ieri și de azi ai României și continuă până în data de 25 octombrie, când este Ziua Armatei Române, iar destinația finală, orașul unde se va încheia acest eveniment, este Carei!