Un eveniment deosebit s-a desfășurat pe terenul de fotbal de la Baza Sportivă Mihai Viteazu, în data de 2 iulie, cu începere de la ora 17.00. Peste 80 de copii și juniori ai echipei Arieșul Mihai Viteazu au participat la încheierea anului competițional fotbalistic 2020/2021.
Baza Sportivă din comuna Mihai Viteazu, este una dintre cele moderne baze sportive din tot județul Cluj. Cu o conducere sportivă incredibilă, formată din persoane care iubesc sportul și conștientizează cât este de importantă mișcarea pentru copii și adulți, fotbalul din comună este pe mâini bune. În după-masa zilei de vineri, 2 iulie, s-au desfășurat câteva meciuri de fotbal între echipele conduse de antrenorii Barta, Szekely și Șomlea, ultimul dintrei ei fiind și organizator de competiții în cadrul cublului Arieșul Mihai Viteazu.
Prezent la eveniment, edilul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, mare susținător a sportului și în special al fotbalului, a declarat pentru Ziarul 21 următoarele: „Ne-am străduit ca baza sportivă să arate bine. A fost făcută pe un proiect guvernamental iar de atunci au trecut cam 15 ani. Din totdeauna aici a fost teren de fotbal însă modernizarea i-a dat cu totul altă înfățișare. Iarba inițial în proiect era trecută cu însămânțare și a ieșit prost și atunci a trebuit să facem un efort financiar, substanțial la vremea respectivă, și am pus gazon. Și de atunci avem grijă cu ea. Am copiat modelul terenului de la CFR Cluj. Tot timpul am avut grijă ca echipele să aibă și bani. Comuna, nu putem spune că este foarte bogată, între comunele județului Cluj este a V-a comună ca putere economică, ca număr de locuitori ș.a.m.d. Momentan suntem în creștere demografică și economică. În jurul Turzii vin investitori străini și cum Turda nu are terenuri destule, firmele vin la Mihai Viteazu și Moldovenești. S-a făcut o ședință prin care s-a cerut suplimentarea fondurilor pentru a se putea înscrie echipa în campionat. Pandemia ne-a încurcat foarte mult, a fost un an nebun iar acum, dacă ieșim din această criză, vom acorda această suplimentare. Să vă spun de ce…
La inima mea sunt acești copii. Sunt 80 de copii din această comună care vin și își petrec timpul liber aici. Decât să stea mult timp în fața calculatorului, eu nu spun că nu trebuie stat în fața calculatorului, trebuie mers și la școală, dar în timpul liber și în timpul săptămânii, o activitate extrașcolară este binevenită. Pentru a se putea înscrie copiii mici la un campionat, este nevoie și de cei mari, de seniori. Și atunci vom face acest efort pentru copii și pentru seniori.
Rep.: Sunteți recunoscut la nivelul județului Cluj ca fiind un primar implicat în tot ceea ce înseamnă administrația locală, cultură și sport. Ati reușit să stârniți invidia multor localități și chiar municipii…
Ioan Zeng: Se poate! Au fost foarte multe echipe din județul Cluj care au și felicitat modul cum se gestionează terenul. Avem grijă mare cu întreținerea terenului. Sunt firme care întrețin terenul. Dacă tot am adus în discuție, am colaborat cu o firmă din Brașov, însă am renunțat la serviciile pe care ni le-a oferit datorită distanței, nu prea veneau la timp. Atunci am luat hotărârea să fie cineva din apropiere. Tot ceea ce se face, se face în satul meu natal. Este pe sufletul meu și mă străduiesc să iasa bine totul pentru că este ultimul mandat. Tribuna s-a acoperit, s-a modernizat, s-au pus scaune noi. O să se construiască și un grup social pentru că este necesar.
Rep.: Recent s-a inaugurat sediul primăriei, o bijuterie. Dați-mi voie să vă spun că aveti două bijuterii în comună: Primaria și terenul de fotbal.
Ioan Zeng: Și de primărie sunt mândru. Toată lumea zicea: de ce primărie nouă? Primăria arată puterea economică și mândria acestei localități. Când vin acasă din străinătate, abia aștept să văd plăcuța cu „Mihai Viteazu”. Atunci pot spune ușurat… sunt acasă! Acest „acasă” este în sufletul meu și pentru asta fac orice. Primaria veche avea peste 100 de ani, nu se mai putea face mai nimic. Chiar dacă a durat 7 ani până când s-a finalizat primăria nouă, am strâns din dinți dar a meritat.
Totodată, Președintele echipei Arieșul Mihai Viteazu, Marian Popescu, un om implicat 100% în bunul mers al sportului din localitate și un om căruia îi plac provocările ne-a declarat: Se întâmplă ceva frumos. Ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult timp la Mihai Viteazu. Să avem atât de multă audiență la finele unui an competițional. Nu îi putem spune an competițional, dar a fost un sezon de pregătire, am reușit performanța de a aduna atâția copii la Mihai Viteazu pe acest stadion. Acest stadion este unul din emblemele stadioanelor din județul Cluj, grație primarului și consiliului local de la acea vreme. Este o mândrie a noastră și a mea personală pentru că am participat atunci la înființarea acestui stadion, împreună cu președintele comisiei de sport de la acea vreme, dnul Pall. Avem în Asociația Arieșul Mihai Viteazu mulți oameni de bine: pe domnul Adam Iștvan – finanțator în Mihai Viteazu, unul dintre oamenii care au pornit fotbalul din Mihai Viteazu, dnul Capătă – unul dintre președinții de început a fotbalului din Mihai Viteazu, consilierii locali, dnul Pall, actualul viceprimar Paul care încet, încet îl aducem spre a iubi fotbalul și sportul în general, și ne mândrim cu ce am făcut aici, până acum.
Rep.: Toată lumea știe că sunteți un iubitor de fotbal. Cât de mult contează că sunteți la cârma conducerii echipei de fotbal?
Marian Popescu: Nu am pus eu coada la cireașă și nici nu am făcut gaura la macaroană. Eu mă implic. Așa am fost construit și educat de acasă de la mama. Sper că ce am făcut până acum să fie bine. Spun oamenii din localitate că atâția copii pe stadion nu au văzut niciodată. Este o mândrie pentru mine și sper ca în continuare oamenii politici din Mihai Viteazu să înțeleagă ca la Arieșul Mihai Viteazu, banii pe care dânșii îi aprobă din bugetul local, sunt direcționați așa cum trebuie.
Rep.: Ce gânduri aveți pentru următorul sezon, dar fiind faptul că echipa este în plină construcție și ați adus și un antrenor de renume?
Marian Popescu: Am adus un antrenor cu care puțini din județul Cluj se pot mândri. Este vorba de Marius Predatu, fost jucător de lot național, care este un profesor de nota 10. Vrem să facem din echipa Arieșul Mihai Viteazu, așa cum am fost în sezonul trecut-10 etape pe locul, să fie în primele cinci clasate.
Marius Predatu, noul antrenor al echipei Arieșul Mihai Viteazu a declarat pentru Ziarul 21 că este impresionat de ceea ce a găsit la Mihai Viteazu
Marius Predatu: Bună ziua. Mă bucur că sunt aici. Am venit cu brațele deschise la acest club și sper să facem treabă bună. Păcat de perioada care a trecut cam nu prea am avut competiții dar încercăm să începem pregătirea.
Rep.: Cum găsit echipa?
Marius Predatu: Este o echipă destul de bună, cu jucători dornici de afirmare. Condițiile sunt destul de bune. Sperăm să mai aducem ceva jucători pentru că lotul este foarte subțire și să dam drumul la treabă.
Rep.: Cu ce gânduri atacați noul sezon?
Marius Predatu: Deocamdată nu ne putem impune obiective. În momentul acesta vreau să formez un lot.
Rep.: Cum vedeți această bază sportivă de la Mihai Viteazu?
Marius Predatu: Arată chiar superb. Multe echipe din liga a II-a și a III-a nu au așa ceva. Cu pași mărunți și cu sprijinul organelor locale, sperăm să facem treabă.
Se vede implicare și profesionalism în tot ceea ce înseamnă fotbal. De asemenea, se vede dăruire și pasiune pentru cei mici. Adrian Șomlea, șlefuitorul de talente, este antrenor (copii și juniori) și organizator de competiții în cadrul clubului.
Rep.: Un nou început la Mihai Viteazu pentru d-voastră…
Adrian Șomlea: Încă din data de 1 octombrie mă ocup de grupa de copii și juniori și de organizarea competițiilor. Am găsit un colectiv frumos și unit. Încercăm să aducem cât mai mulți copii din Cheia, Mihai Viteazu, din localitățile limitrofe, să facă mișcare și care sunt mai talentați să urce mai sus
Rep.: Are capacitatea Mihai Viteazu de a da jucători spre marea ligă?
Adrian Șomlea: În orice colț al țării și în orice localitate sunt valori. Timpul de poate demonstra. Trebuie să fie talentați, să vina la antrenamente, să se pregătească, clubul să le ofere condiții etc.
Rep.: Cum simțiți sprijinul autorităților locale?
Adrian Șomlea: Foarte apropiați de mișcarea sportivă. Încă de când am venit, avem condiții bune de pregătire, echipamente de antrenament, treninguri, mingi, tot ce trebuie. Am mai fost și pe la Turda, pe diferite funcții dar condiții ca aici nu am întâlnit.
Rep.: Se spune că antrenorii de copii și juniori sunt cei care formează viitorii fotbaliști. Și dumneavoastră sunteți un șlefuitor de talente…
Adrian Șomlea: Eu încerc. Mă străduiesc cât pot. Tot ceea ce depinde de mine o să fac. Chiar dacă nu ajung fotbaliști, macar să îi formăm pentru viața. Aici socializează aici, își fac prieteni
După ce meciurile s-au epuizat, a avut loc festivitatea de premiere a copiilor, spre bucuria părinților prezenți și ei pe terenul de fotbal. Primarul Ioan Zeng și Viceprimarul Olaru Paul au primit câte o plachetă în semn de mulțumire pentru implicarea. Un eveniment extraordinar organizat la Baza Sportivă Mihai Viteazu. Felicitări organizatorilor, Felicitări copiilor și părinților.