<
Actualitate

Video. Persoană depistată cu ajutorul camerelor de supraveghere în timp ce arunca gunoiul lângă containere

Cu ajutorul camerelor de supraveghere video s-a reușit să se depisteze persoana care a depozitat gunoiul lângă containere. Aceasta a fost sancționată și obligată să pună gunoiul în container.

Problema gunoaielor la Turda nu este nouă, autoritățile fac eforturi pentru a rezolva această problemă însă cel mai dificil obstacol în acest proces este chiar factorul uman.

În data de 9 noiembrie 2017, Consiliul local Turda a adoptat o Hotărâre, (nr. 360), privind instituirea taxei speciale de salubrizare în cazul prestaţiilor de care beneficiază utilizatorii fără contract de prestări servicii din municipiul Turda şi pentru aprobarea Regulamentului de stabilire şi aplicare a taxei speciale de salubrizare. Nerespectarea respectivului regulament a fost invocat de executivul turdean pentru adoptarea, în 9 ianuarie 2018, a proiectului de hotărâre privind prorogarea până la 01.07.2018 a termenului prevăzut la art. 1 din HCL nr. 360/09.11.2017 referitoare la instituirea taxei speciale de salubrizare în cazul prestaţiilor de care beneficiază utilizatorii fără contract de prestări servicii din municipiul Turda si aprobarea Regulamentului de stabilire si aplicare a taxei speciale de salubrizare.

La începutul anului 2018 în evidențele Direcției Impozite și Taxe Locale din Primăria Turda figurau 26.201 clădiri, iar 18579 de proprietari nu aveau încheiat contracte cu operatorul de salubritate, deci nu au plătit  pentru acest serviciu, care oricum s-a prestat.

Direcției de Impozite și Taxe Locale din Primăria Turda, a întocmit listele persoanelor care nu aveau contract de salubritate și, până în 27 decembrie, anul trecut, s-au transmis 1955 de adrese,  în urma cărora s-au încheiat doar 849 de noi contracte de salubrizare (oricum un mare câștig).

Taxa specială de salubrizare, ce se plătește, cu începere de la 1 iulie, după ce  de către persoanele fizice și juridice din Turda, care vor refuza să încheie contract cu operatorul, pentru prestarea respectivelor servicii, are valoarea de 20 de lei, lunar, înmulțită cu numărul persoanelor declarate cu domiciliul la aceeași locuință, sau cu 2,5, acolo unde nu se depune declarație. (în cazul persoanelor fizice, fizice autorizate și asimilate acestora, persoanelor juridice, pentru imobilele cu destinația de locuință, fără contract de salubrizare). Pentru clădirile nelocuite sau locuite temporar, unde nu este înregistrat nici un domiciliu sau reședință, proprietarii acestora vor plăti 20 lei, lunar, pentru o clădire.  Persoanele fizice, cele fizice autorizate și asimilate acestora, respectiv  persoanele juridice, vor plăti, pentru imobilele cu altă destinație decât cea de locuință, fără contract de salubrizare, o taxă specială de salubrizare de:
a) 100 lei, pentru un metru cub de gunoi, lunar, valoare înmulțită cu numărul de metri cub declarați de contribuabil;
b) 100 lei/m.c./lună, înmulţit cu cantitatea estimată de 2,5 m.c /lună, în cazul celor care nu depun declaraţii;
c) 20 lei/lună, în cazul imobilelor cu destinație nerezidenţială (așa cum rezultă din documentele de dobândire), unde nu se desfășoară activitate.

Potrivit tarifelor aflate în vigoare la Turda, o persoană plătește câte 12,53 de lei, lunar, pentru prestarea serviciului de salubrizare, iar o persoană juridică achită câte 57,88 lei, lunar, pentru fiecare metru cub de gunoi. Din 2017, tarifele includ și taxa de mediu, de 80 de lei, pe tona de deșeuri menajere, impusă de Guvern.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS