Parcul industrial din Câmpia Turizii se dezvoltă pe zi ce trece, nu mai puțin de 7 investitori sunt prezenți pe platforma industrială din Câmpia Turzii. Visele edilului din Câmpia Turzii sunt tot mai aproape de a fi îndeplinite. Dorin Lojigan dorește să își țină cetățenii aproape și să îi scutească să mai meargă la muncă în localitățiile vecine, și să muncească acasă, în Câmpia Turzii. Vineri dimineța de la ora 09:00 a fost organizată o conferință de presă mai atipică, o conferință ce a avut loc pe şantierul câtorva investitori din Parcul Industrial din Câmpia Turzii. Această conferință a avut rolul de a prezenta stadiul lucrăriilor în parcul industrial. Societatea Parc Industrial Câmpia Turzii, aparținând primăriei municipiului Câmpia Turzii, funționează pe o suprafață de aproximativ 5,5 ha, suprafață de teren care a fost dată în administrarea unor societăți comerciale care au început deja lucrările în parcul industrial. Bergbanat este primul investitor în parcul industrial, și este firma cu lucrăriile în cea mai avansată stare. Se lucrează intens şi în interior, urmând ca în primăvara anului viitor să înceapă producția. Investiția se ridică la aproape 5 milioane de euro şi va crea, într-un final, 60-70 de locuri de muncă. Curea Ciprian, directorul societății care se ocupă de această investiție a declarat: “Aşa cum am promis la semnarea contractului, vom face o investiție de peste 5 milioane de euro, în Parcul Industrial Câmpia Turzii, am început în 15 iunie 2018 partea de infrastructură. La începutul acestui an am reuşit să terminăm hala, iar acum se lucrează intens pe partea de fundații tehnologice şi achiziții de utilaje, iar în primăvara anului 2020 sperăm ca cel târziu în luna aprilie să reuşim să dă drumu la producție”.
O altă parcel aparținând Parcului Industrial Câmpia Turzii al societății Marco Plast a ridicat până în acest moment două hale. Este vorba de o investiție de peste 200.000 de euro, iar la final vor fi peste 10 angajați. Din discuțiile purtate între edilul municipiului Dorin Lojican şi asociații acestei societăți, lucrăriile vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, iar producția o să începă imediat după finalizarea acestora. O altă societate, Mecatronix din Târgu Mureş, o societate care se va ocupa cu producția de elemente auto şi prelucrări mecanice, investiția fiind de 260.000 de euro şi va asigura în prima fază peste 10 angajați. Societatea a depus cerere pentru emiterea certificatului de urbanism, mai are de obținut un singur aviz de la mediu după care în luna mai vor începe lucrăriile.
Hala de producție a societății Sosim Trans, investitor în parcul industrial, cu o investiție care se ridică la peste 200.000 de euro, la acest moment asigură de muncă pentru 6 angajați, urmând ca numărul angajaților să crească în timp. Domnul Sorin Şipoş a declarat că se va face o nouă hală, la sfârşitul anului viitor, care va fi o spălătorie auto proprie, iar în viitor se va depăşi numărul de 10 angajați. În acest moment în Parcul Industrial Câmpia Turzii, investiția totală este de 7-8 milioane de euro, iar când toate societățile vor funcționa, numărul total de angajați va depăși numărul 100
În exclusivitate, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan a mai declarat că au mai identificat 5000 de metrii pătrați de teren pe care primăria îi are în prorietate şi se vor face demersurile necesare pentru a fi atribuite către societatea Parc Industrial Câmpia Turzii.