24 ianurie semnifică pentru poporul român Mica Unire. Acum 160 de ani pe 24 ianurie 1895, suma nenumăratelor vise şi stăruințe de asumare a identității de român a fost încununată de “Mica Unire”. Data de 24 ianuarie a fiecărui an ne dă posibilitatea de a putea rememora evenimentele petrecute în urmă cu 160 de ani, când pe dealul Mitropoliei din Bucureşti oamenii aşteptau să vadă dacă Cuza Ioan va fi ales domn şi al Țării Româneşti, lucru care spre bucuria românilor s-a şi întâmplat, în acelaşi timp nu doar comemorăm anumite evenimente ci reînsuflețim în noi emoțiile şi sentimentele nobile care iau insuflețit pe români acum 160 de ani. “Iarba rea din holdă piară, piară duşmănia în țară, între noi să nu mai fie, decât flori şi aromonie”. Cu aceste gânduri frumoase a început spectacolul de la Câmpia Turzii, care a avut loc în sala de spectacole a palatului Cultural “Ionel Floaşiu”.
Gazda spectacolului a fost preotul Sebastian Zăhan, spectacolul a fost pregătit de Primăria Municipiului Câmpia Turzii. Spectacolul a avut loc de la ora 17:00 iar sala a fost plină de oameni entuziaşti să sărbătorească Mica Unire.
La acest spectacol au luat parte artişti locali dar şi de nivel mondial, şi aici ne referim la Oana Lianu care este ambasadorul cultural al Românie. Copiii dar şi seniorii de la ansamblul folcloric Mugurelul au făcut deliciul publicului, aceştia au dansat dansuri tradiționale româneşti din zona Transilvaniei. Copii de la grupul Melody , pregătiți de “Micul om mare” după cum a spus preotul Sebastian Zăhan, Lăcătuş Nicuşor, au cântat împreună cu Sebastian Zăhan dar şi cu maestrul lor, Nicuşor Lăcătuş cântece patriotice.
Cireaşa de pe tort a evenimentului a fost Oana Lianu aceasta este ambasador cultural al României în lume, artistă de renume internațional, supranumită prințesa naiului, ciocârlia sau femeia orchestră, aceasta face parte din categoria selectă a artiştilor care îmbină fascinant interpretarea vocală cu virtuozitatea instrumentelor pe care artista le stăpâneşte cu măiestrie, nai, pian, caval, telică, fluier, cimpoi, ocarină şi drâmbă.
Spectacolul s-a încheiat cu o horă a unirii în piața Tricolor din Câmpia Turzii. Ploaia măruntă şi înghețată nu au putut învinge spiritul patriotic, astfel întreaga piață a fost plină de oameni care au jucat Hora Unirii.