<
Actualitate

Video. Inaugurarea căminului cultural din satul Corneşti, comuna Mihai Viteazu

Joi,15 August de Sfânta Maria, a avut loc de la ora 11:30 inaugurarea căminului cultural din satul Corneşti, comuna Mihai Viteazu.
Cu mic, cu mare noua destinație a tuturor evenimentelor din localitate a fost neîncâpătoare pentru cetățenii localității care au venit să vadă noua clădire ce se contruieşte de câțiva ani buni.
Această inaugurare a început cu sfințirea clădirii de către preotul din localitate şi cantorul acestora, pentru că nu degeaba se spune “nimic fără Dumnezeu” iar mai apoi primarul comunei, domnul Ioan Zeng a ținut un mic discurs atât în limba română cât şi în maghiară, deoarece în localitatea Corneşti trăieşte o comuniate numeroasă de maghiari, aproximativ 50% din populație.


Căminul Cultural din Corneşti va fi administrat de directorul Casei de Cultură din Mihai Viteazul, administrativ vorbind, va fi o extensie. După ce ofialitățiile au luat cuvântul, pe noua scenă a Căminului Cultural au urcat ansamblurile folclorice din localitate şi interpreții locali de muzică populară.
Primarul comunei Mihai Viteazu, prezent la inaugurarea oficială, “astăzi ne-am adunat aici pentru un eveniment deosebit, de a inaugura noul Cămin Cultural din localitatea Corneşti, comuna Mihai Viteazu. Astăzi ne întâlnim aici la un eveniment deosebit care este o sărbătaore dublă în Corneşti, este sărbătoarea Sfintei Maria, o sărbătoare deosebită pentru localitatea Corneşti, eu ştiu de când sunt mic copil că veneam la buciu şi buciu există şi în ziua de azi, iar inaugurarea căminului cultural se suprapune cu această sărbătoare, chiar parcă am şi ales acest lucru. Corneştiul este o localitate foarte importantă a comunei noasre, este a doua localitate ca importanță şi existența acesteia este datată din 1337, în această localitate au trăit dintotdeauna cetățeni români şi maghiari împreună , în pace, iar activități culturale au fost întodeauna”.


Construcția noului cămin cultural a început în octombrie 2016, ceea ca mai întâi a fost o reconstrucție a unei foste clădiri, s-a transformat într-o construcție nouă, sala este dotată cu încălzire centrală, grupuri sanitare moderne, scaune, sistem de sonorizare, de asemenea este izolată termic şi satisface şi pe cei mai pretențioşi.
Clădirea fost realizată prin AFIR, Agenția pentru Finanțarea Invesțiilor Rurale, după sloganul “împreună creştem satul românesc” valorea totală a proiectului fiind în cuantum de 187.131 euro.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS