Într-o atmosferă de mare sărbătoare, Parohia ortodoxă nr 3 din Câmpia Turzii, și-a sărbătorit hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. În prezența edilului municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, și în fața enoriașilor parohiei și nu numai, preoții prezenți împreună cu Pr. Vasile Rusu și Pr. Alin Mazăre au săvârșit, după frumoasa liturghie, pomenirea celor care în urmă cu 100 de ani au participat la Marea Unire de la Alba Iulia. Dupa acest moment solemn, cei prezenți la hramul bisericii au avut o surpriză de proporții. Ansamblul Mugurelul din Câmpia Turzii, sub comanda instructorului Nelu Mihășan, au cântat cântece patriotice împreună cu corul bisericii, pe muzica orchestrată de maestrul Nelu Gabor, prezent la eveniment împreună cu orchestra.
Iată că tradiția și patriotismului împreună cu credința în Dumnezeu, se unesc la Câmpia Turzii cu ocazia acestui eveniment deosebit
Spunem celor care își sărbătoresc onomastica, în această zi, fericire și sănătate. Fie ca Dumnezeu, prin Arhanghelii Mihail și Gavril, să vegheze întotdeauna viața și familia lor.
Însemnătatea zilei:
Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, consideraţi patronii spirituali ai Jandarmeriei şi celebraţi împreună cu toţi îngerii şi arhanghelii. Cunoscuți în popor ca și sfinții voievozi, cei doi arhangheli sunt sărbătoriți cu cinste și evlavie de toată creștinătatea, în fiecare an, pe 8 noiembrie. Numele complet al sărbătorii este Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cuvântul „arhanghel” înseamnă „mai mare peste îngeri” sau „cel dintâi dintre îngeri”, iar Sfinţii Arhangheli sunt în număr de şapte – Mihail, Gavriil, Rafail, Salatiil, Uriil, Gudiil şi Varahil, menţionaţi în Cartea Apocalipsei ca fiind cele şapte duhuri care stau în faţa Tronului lui Dumnezeu. Mihail şi Gavriil sunt cei mai cunoscuţi dintre arhangheli, despre care se spune că luptă în oastea cerească pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu. În bisericile care poartă hramul sfinților arhangheli, există obiceiul ca fiecare credincios să primească un pahar cu vin și o felie de cozonac. În ziua praznicului se mănâncă peşte, pentru a fi sprinteni ca peştele, pentru a fi feriţi de boală şi de pagubă.
O