„Au apărut niște articole în presă legate de Compania de Salubritate, că au ales să rezilieze contractele cu comunele limitrofe. Ori ne dorim să avem noi un municipiu curat ori facem curățenie în zonele limitrofe. Am luat hotărârea împreună cu cei se la Compania de Salubritate, să reziliem contractele cu UAT din zona, pentru că fiecare primar trebuie să își rezolve problema la el acasa.
Salubritate are doua autoutilitare de cărat gunoi. Una asigură satele iar cealaltă asigură Câmpia Turzii. Dar de ce nu pot fi amândouă pe Câmpia Turzii? Multă lumea mi-a spus că de ce nu mai cumpăram utilaje noi, însă lumea nu știe că, Câmpia Turzii, ca toate UAT-urile din județ sunt angrenate într-un proiect comun: ADI Eco Metropolitan, sistemul de management al deșeurilor și la momentul când acest sistem este integrat și va intra în funcțiune, Compania de Salubritate nu se va mai apuca de colectarea gunoiului, se va ocupa un operator unic pe întreg județul Cluj.
Să cumpărăm acum un utilaj care costa peste 200.000 euro, ca să plătești un leasing de 5 ani, când tu știi că peste jumătate de an, un an, intră operator unic, vine Curtea de Conturi și mă întreabă de ce am plătit acești bani când tu ai știut că intră operatorul unic. Deci nu se poate. Avem două utilaje în acest moment, le folosim pe cele două pe Câmpia Turzii. Ce se va întâmpla cu zonele limitrofe, sincer nu este problema mea. Pentru mine este importantă Câmpia Turzii și toți ne dorim un oraș mai curat, mai frumos. Compania de Salubritate are două obiecte de activitate: colectarea gunoiului și curățenia, maturarea orașului manual, mecanizat, etc. Unde am știut că obiectul acesta de activitate va rămane în continuare, am cumpărat o autoutilitare de 150.000 euro. Am încredere că cetățenii municipiului Câmpia Turzii au înțeles mesajul pe care l-am transmis”, a declarat Dorin Lojigan într-un interviu acordat Ziarului 21.