<
Actualitate

Video. Colegiul Tehnic Victor Ungureanu marchează Ziua Națională a Meseriilor. Vezi ce meserii poți dobândi dacă urmezi cursurile școlii profesionale

Trăim într-o eră în care uităm să reparăm ceea ce s-a stricat și de cele mai mult ori înlocuim, luăm nou. De ce? Pentru că „meseriașii” sunt din ce în ce mai puțini
Într-o lume în care practica este din ce în ce mai puțină iar marea masă a liceelor scot absolvenți pe bandă rulantă, Colegiul Tehnic Victor Ungureanu oferă o alternativă viabilă celor care mai doresc să cunoască o meserie din practică nu din teorie. Pe data de 11 martie, CTVU a marcat Ziua Națională a Meseriilor printr-un video de prezentare a celor mai reprezentative domenii profesionale pe care CTVU le poate oferi.

În promovarea ofertei educaționale 2020-2021 a CTVU, colectivul de cadre didactice a considerat de bun augur faptul că o prezentare vie, în imagini, poate descrie mai autentic complexa lor activitate. Acest fapt se datoarează marii varietăți de procese educaționale care îmbină teoria cu practica, atât în școală cât și în parteneriat cu importanți agenți economici

„Într-un oraș cu adânci prefaceri pe piața de muncă, părintele are nobila sarcină nu numai de a rezona cu nevoile comunității, dar și de a inspira viitorul copilului său. Astfel, iată că se deschide un drum, bătătorit de peste 95 de ani, al unei școli tehnice, emblematice pentru comunitate, Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”. Așadar, Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” oferă claselor a IX-a de școală profesională opțiuni atractive și variate, adaptate nevoilor de pe piața de muncă. Pentru început, domeniul Industrie textilă si pielărie, având calificarea profesională de Confecționer produse textile, oferă elevilor condiții perfecte pentru creativitate și culoare. Mai mult decât atât, ei au bucuria să vadă cum prind viață sub ochii lor vestimentații diverse și originale. Munca la clasă se continuă în atelierul de croitorie a școlii, unde mașina de cusut străbate teoria, dându-i contur. Domeniul Mecanică, având calificarea profesională de Mecanic utilaje și instalații în industrie, provoacă elevii la îndemânare și perseverență. Aici este vorba, desigur, de precizie și multă atenție.

În muzeul tehnic cu expoziție permanentă, tinerii mecanici pot continua studiul, explorând unelte și aparate diverse. O altă calificare profesională a domeniului mecanic propus pentru învățământul profesional este cea de Lăcătuș mecanic prestări servicii. Într-un atelier bine echipat, maistrul și elevii colaborează permanent în manevrarea profesională a uneltelor și aparatelor, într-un cadru plin de viață și inspirație. Nu în ultimul rând, Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” facilitează elevilor acestui domeniu parteneriatul cu un agent economic de specialitate, și anume Fabrica Heco Schrauben SRL. În condiții de un înalt profesionalism, elevii practicanți învață alături de îndrumătorii lor despre fiecare pas al fabricării șuruburilor, făcând conexiuni între experiența școlară și cadrul real al muncii, pregătindu-se astfel pentru viitor.


Învățământul profesional aduce de data aceasta în atenția dumneavoastră domeniul Electromecanică, având calificarea profesională de Electromecanic utilaje și instalații industriale. Pentru aprofundarea și punerea în practică a cunoștințelor, elevii sunt pregătiți în ateliere de specialitate, devenind într-o zi buni specialiști în mentenanța echipamentelor de instalații, învățând să acționeze aparate atât mecanic, cât și electric. Totodată, colegiul nostru se bucură de o colaborare de succes cu un alt agent economic important, Compania Chikautxo din Campia Turzii, unde elevii noștri își pot perfecționa abilităile de mecanic în cadrul operațiilor necesare pentru realizarea componentelor auto din cauciuc și plastic. De asemenea, parteneriatul cu Rigips Saint Gobain din Turda oferă practicanților noștri posibiliatea de a învăța despre fabricarea materialelor de construcții precum ipsosul și gips-cartonul, aprofundând astfel specificul utilajelor folosite în procesul de fabricație.
Domeniul Electric, cu specializarea Technician electrician exploatare joasă tensiune, impune înainte de toate profesionalism și relaționare. Este domeniul în care, sub îndrumarea atentă a profesorului, elevul este echipat pentru a asigura întreținerea, utilizarea și remedierea defectelor mașinilor și aparatelor aferente, oferindu-i permanent o gamă variată de posibilități pe piața de muncă.”, CTVU.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS