La Câmpia Turzii, sportul nu moare! Asta ne dovedesc niște oameni ambițioși care au înființat un nou club de rugby pentru copiii curajoși!
Leii Câmpia Turzii a fost înființat la începutul lunii februarie, iar de la primele antrenamente ale noului club de la Câmpia Turzii sala sporturilor a fost plină de copii. Un lucru îmbucurător! Mișcarea și sportul înseamnă sănătate și disciplină, înseamnă fair play și prietenie.
Ziarul 21 a fost prezent la primele antrenamente ale leilor din Câmpia Turzii și a stat de vorbă cu fondatorul, cu antrenorii clubului dar și cu micuții „lei” ai clubului.
Rep.: Îl avem alături de noi pe Octavian Cosmin, fondatorul și antrenorul clubului nou înființat, ”Leii Câmpia Turzii”. Bună ziua și bine v-am găsit la unul dintre primele antrenamente ale clubului nou înființat de la Câmpia Turzii. Ce ne puteți spune despre club?
Octavian Cosmin: A fost ideea de a face ceva nou pentru copiii de aici, din Câmpia Turzii, pentru copiii mei, pentru sportul care mie mi-a dat multe, și as vrea să dau înapoi ceea ce acest sport mi-a dat mie.
Rep.: Știm că ați fost antrenor la Șoimii Câmpia Turzii iar acum vă regăsim într-un nou club. Din ce motiv ați plecat sau din ce motiv ați înființat acest club?
Octavian Cosmin: Nu vreau să comentez aceste aspecte, o să rămână între mine si domnul Vali.
Rep.: Vedem în spatele nostru copii, tineri frumoși si sănătoși care de fapt, este esența sportului!
Câte grupe aveți? Aveți băieți, aveți fete, dați-ne mai multe detalii.
Octavian Cosmin: Da, avem deja un grup format de șapte fete, încercăm să mai aducem fete, ele vor juca în campionat, începând cu anul viitor, la categoria Under14, la ”rugby în 7” care e un sport olimpic, sport care în ultima perioadă, la noi în țară s-a dezvoltat foarte mult, avem băieți care vor juca la Under14, rugby în 15, stăm destul de bine la această categorie, încercăm să strângem rândurile și la U12, asta vom vedea până în toamnă, timp este suficient. Stăm bine și la categoria U8, avem undeva la 15 copii mici, și sperăm să facem față la toate categoriile. Cel mai ușor ne va fi la cei mici . Cred că va fi un lucru simplu pentru noi, în următorii ani.
Rep.: Când credeți că veți avea o echipă sau chiar două echipe închegate, pentru a putea juca în camionat?
Octavian Cosmin: La toamnă, sigur! Asta va fi 100%. La toamnă ne vom înscrie în campionat, cu două sau cu trei echipe. Încă nu știm exact, dar cu două sigur!
Rep.: Ca orice sport, ca orice activitate, este nevoie și de susținere financiară. Aveți susținere financiară în momentul de față?
Octavian Cosmin: Da, susținere financiară avem din partea celor de la ”Somnic Pufos”, Restaurant ”La Broscuța” și din partea firmei mele, și încercăm pe viitor să atragem și alți sponsori, să reușim să facem deplasările. Așteptăm și vom vedea. Între timp facem și înscrieri, încercăm să aducem cât mai mulți copii la teren.
Rep.: Unde pot părinții sau copiii să ia legătura cu dumneavoastră, pentru a putea veni la înscrieri?
Octavian Cosmin: Aceștia pot veni la ”Broscuța”, luni și vineri de la 17.00 până la 18.30, chiar orele 19.00, în sensul că după ce se va mări ziua, vom face antrenamente până mai târziu. Dar mă puteți găsi și la numărul de telefon 0770-608904.
Rep.: Ce planuri de viitor aveți?
Octavian Cosmin: Aș vrea să atrag și alte tipuri de sporturi la club, sunt în tratative cu un alt sport care e posibil să adere, vrem să aducem cât mai multe sporturi, clubul nu e făcut exclusiv numai pentru rugby, sperăm pe viitor să mărim familia în alte domenii. Nu în toate, că nu se poate, dar încă măcar 2-3 domenii să le activăm. Și să aducem cât mai multă lume la teren.
Rep.: Îl avem alături de noi pe Marius Macra, un antrenor cu o experiență extraordinară în spate. Ce v-a determinat să reveniți la Câmpia Turzii?
Marius Macra: În primul rând dorința părinților acestor copii, care m-au contactat și m-au rugat din suflet, să mă ocup de acești copii. Este practic a doua oară când mă întorc acasă, cu o altă experiență, cu un alt club din Câmpia Turzii, și sper ca de data aceasta să fie definitivă întoarcerea mea acasă și să avem o activitate cât mai fructuoasă cu acești copii. Am în spate, așa cum ați spus, o activitate de aproape paisprezece ani de antrenorat în rugby, am activat, mulți mă știu de la clubul din Mihai Viteazu, am obținut titluri, nici eu nu le mai țin minte, titlurile la nivel de copii și juniori, de rugby în 7, de titluri naționale, sper ca, alături ce această asociație sportivă, acest nou club de rugby din Câmpia Turzii să continue activitatea fructuoasă pe care am avut-o.
Rep.: Ce ați găsit la Câmpia Turzii, când v-ați întors? Aici mă refer la atmosfera de la club, dar și la copiii care activează în momentul de față?
Marius Marca: Am fost total surprins de ceea ce am găsit aici. Un grup foarte entuziasmat, un grup dornic de a face sport, pentru că asta le lipsește copiilor din zonă : sportul. Nu mai există nimic în afară de școală, telefon, calculator. În rest, nimic nu mai există. Mă bucur că acești copii doresc să facă sport. Și, partea cea mai importantă care m-a determinat să vin alături de ei, este dorința lor de a progresa, de a crește nivelul lor sportiv. Sper, după un anumit timp, să obținem roadele la care ne așteptăm toți. Inclusiv copiii, cât și eu, ca antrenor.
Rep: Mulțumim!
Marius Marca: Vă mulțumesc și eu!
Copiii, foarte entuziasmați de noua activitate, ne-au spus câteva cuvinte despre ceea ce iși doresc de la acest sport.
Rep.: Avem alături de noi un tânăr curajos, care nu este azi în fața telefonului, ci pe un teren de sport. Ce te-a determinat să alegi acest sport?
Oltean Darius: Am venit la rugby la recomandarea unui prieten, care mi-a sugerat să vin la un antrenament, să văd dacă îmi place. Am venit, mi-a plăcut și am contiuat să vin și astfel am tot avansat.
Rep.: Ai vreun idol?
Oltean Darius: Da, Vlaicu, de la echipa Națională de Rugby a României.
Rep: Ai și o echipă preferată?
Oltean Darius: Da, echipa mea favorită este U Cluj.
Rep.: Colegilor, prietenilor, ce le spui, să vină sau să nu vină la rugby?
Oltean Darius: Tuturor celor pe care îi cunosc, îi indemn să vină la rugby, măcar să încerce, pentru că e un sport foarte frumos și te și distrezi când joci.
Rep.: Avem alături de noi trei tinere frumoase care astăzi nu sunt la saloanele de înfrumusețare, ci sunt pe un teren de sport. Ce v-a făcut să alegeți acest sport?
-Numele meu este Andreea. Am ales acest sport pentru că mă ajută să îmi fac multe prietenii, este un sport care îmi dă multe lecții de viață și mă ajută să trec peste obstacolele vieții.
-Mă numesc Natalia și am ales rugby-ul deoarece înveți să fi alături de echipă, iți faci prieteni și trec mai ușor peste anumite greutăți.
-Bună, mă numesc Raquel si am ales rugby pentru că am vrut foarte mult să îmi fac prieteni, îmi place sportul și îmi place să fiu alături de prietenii mei și la bine și la greu.
Rep.: Care este echipa voastră favorită?
Andreea: Echipă favorită nu am. doar Echipa Națională a României.
Însă, toate cele trei domnișoare, la finalul interviului, și-au ales echipa favorită: Leii Câmpia Turzii!
Rep.: Ce le spuneți tinerelor de vârsta voastră? Să vină sau să nu vină la rugby?
CLAR, SĂ VINĂ! Pentru că, așa cum am mai zis, e un sport care te învață multe, îți oferă multe avantaje și înveți ce este sportul.
Le așteptăm cu mare drag, avem nevoie de multe prietene, sunt binevenite oricând, să facă un sport și să își facă și prietene!