<
Actualitate

Viata în „Gradina Verde”. Un proiect implementat la Școală Gimnazială „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii

„Viața în grădina verde”, este un proiect finanțat prin programul „Creștem Grădinescu” , implementat la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii.

Marta Paszony, președinta Slow Food Turda, inițiatoarea acestui proiect, i-a avut ca și invitați pe edilul municipiului Câmpia Turzii Dorin Lojigan, directoarea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, Carmen Anechitoaie, și doi reprezentanți ai Institutului de Cercetare în Permacultură din România.

„Sunt foarte fericită ca acest proiect a avut începuturile acum 10 ani, primul proiect de grădini urbane din România, însă a funcționat putin pentru că nu am avut ajutor.” Maria Paszony, Slow Food Turda.

Edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a declarat „Suntem într-o conferință de presă atipică altfel, din punct de vedere al locației ( grădina urbană de la Școală Gimnazială „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii). Pentru mine ca primar este dovada vie ca parteneriatului între civil, administrația locală, O.N.G. și școală, dă încă odată roade. De la preluarea mandatului meu mi-am dorit mult un astfel de parteneriat și mi-am dorit ca toți actorii importanți ai scenei municipiului Câmpia Turzii să devină parteneri ai administrației publice locale. Este foarte important pentru noi, câștigarea acestui proiect, însă cred că este și mai important pentru copiii din Câmpia Turzii pentru că aici pot experimenta lucruri noi”

„Viața în grădină verde este practic un laborator de științe în aer liber. O transpunere unei grădini, în viața de zi cu zi.” a completat directoarea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, Carmen Anichitoaie.

Este un proiect despre grădini urbane și despre comunitate, despre oameni și natură. Este despre hrană și trai sustenabil în mediul urban, despre educație, implicare, voluntariat și oameni deosebiți.

Proiectul constă în amenajarea unui spațiu de grădină urbană în curtea școlii, cu straturi de legume, flori și plante aromate, sală de curs în aer liber, spațiu de recreere, hotel de insecte, seră, toate realizate cu scop educativ. Activitățile din proiect înseamnă o serie de ateliere tematice, vizite în arii protejate și la producători, seminarii cu invitați și muncă de grădinărit ce îi va avea ca beneficiari în primul rând pe elevii școlii, dar și comunitatea locală.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS