Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a organizat azi în cadru restrâns, respectând prevederile legislative în vigoare privind pandemia de COVID-19, un scurt vernisaj al expoziției personale de desene realizate de Ana Irina Moldovan, ANOTIMPURILE IRINUCĂI. Expoziția cuprinde 31 de portrete cu teme diferite: autoportret, portretul mamei și a străbunicii, portrete ale unor personaje din cărțile citite (Malala, Anne Frank, Mama și Tata porc, Elsa, Ana, Olaf, personaje din Cartea Cărților etc.), dar și portrete cu tematică religioasă (Isus, Fecioara Maria, Noe, Maica Tereza, Adam și Eva). Evenimentul constituie o premieră pentru biblioteca turdeană, fiind pentru prima dată când la Galeria de artă a instituției organizăm o expoziție personală a unui copil. La vernisaj Dana Deac a vorbit despre activitatea culturală a Irinei, amintind și faptul că aceasta s-a implicat în mai multe evenimente culturale ale Turzii, între care și unele organizate de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda, deși este elevă în clasa a II-a la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.
Irina, însoțită la vernisaj de păpușa sa preferată, a vorbit despre două dintre pasiunile sale, lectura și desenul. A mărturisit că de câțiva ani culoarea preferată este verdele și că îi place foarte mult să deseneze. Mama ei, Prof. Bianca Moldovan, a prezentat celor prezenți caietul cu primele lucrări realizate de Irina și a arătat cât de mândră este de toate realizările fiicei sale. Realizatoarea ”Serilor de suflet”, Lili Oniș, a dorit să o felicite personal pe Irina pentru prima ei expoziție personală de desene, să îi mulțumească pentru participarea sa lunară la ”Seri de suflet” și a invitat pe toți cei prezenți să vizioneze ediția online de mâine, 16 Decembrie, unde Irina va oferi o surpriză și va colinda. La final, organizatorii au acordat o diplomă de merit autoarei desenelor, pentru prima ei expoziție personală, au felicitat-o și i-au urat succes în continuare.
Expoziția, care cuprinde 16 lucrări expuse pe sfoară în una din vitrine și 15 lucrari în holul instituției, va putea fi vizitată zilnic până în 31 Decembrie 2021, de Luni până Vineri, între orele 7.30 și 17.45 (Sâmbăta și Duminica instituția fiind închisă). Intrarea este gratuită, iar lucrările expuse în vitrină se pot vedea de afară la orice oră.