<
Actualitate

Unul dintre cei mai buni doctori din Europa, în ortopedie-chirurgia antepiciorului școlit în Franța, va oferi consultații la Turda

Considerat unul dintre cei mai buni doctori în ortopedie – traumatologie din Europa, Dr. Marius Uscatu supraspecializat în chirurgia antepiciorului, (Strasbourg 2004 – 2007) va oferi consultații la Centrul Medical Galenus din Turda.

Dr. Marius Uscatu – Medic specialist ortopedie – traumatologie, supraspecializat în chirurgia antepiciorului, (Strasbourg2004-2007), stagii în clinici de renume din Europa cu diploma Universitatea de stat franceză ( DIU) în chirurgia gleznei și a piciorului (2007). Pentru cei care nu îl cunosc, înca dr. Marius Uscatu este medic român școlit în Franța care opereaza după cele mai noi tehnici.

Membru al ordinului medicilor din Franta, membru titular al asociațiilor franceze și europeană de Chirurgie a Piciorului (AFCP, GRECMIP, EFAS), și al asociației franceze de ortopedie (SOFCOT).

Poveste de viață impresionantă. În urmă cu ceva ani a devenit șomer în România iar acum este considerat cel mai bun medic din Europa în ortopedie – traumatologie.

„Am cautat post în mai multe spitale din țară: la Alexandria, la Slobozia, Falticeni, Iași, Suceava. Eram orientat să rămân totuși în România. Dar impresiile au fost absolut șocante. La Fălticeni mi s-a spus că după 15 ani reușiseră să cumpere niște materiale de ortopedie: trei broșe și o bucată de sârmă. Ortopedia presupune materiale scumpe. Diferența în România dintre un spital de provincie și o clinică universitară este uriașă.

Era o zi de marți, 14 februarie 2004, cand mi s-a dat un șut în fund din spital și am intrat în somaj. A fost un șoc. Am plecat în Germania și acolo mi-am dat seama că, chirurgia antepiciorului e un domeniu de nișă.

În Franța am ajuns pe cont propriu. Am trimis 300 de scrisori si mii de email-uri. Patru luni doar asta am făcut. Nu mai aveam niciun fel de perspectivă în România. Am ajuns în Franța după șase ani de specialitate și acolo am facut prima operație ca prima mână din viață.

Toți colegii din Franța care veneau din Romania, specialiști toți, erau în situația mea. Fusesem mâna a doua, a treia, a patra dar, în șase ani de specializare în România, niciodată prima mână. Imi amintesc cum, in anul 5 de rezidențiat, mi se spunea de către marele profesor: “Să fii fericit că ții departătorul și poți învăța cum se operează de la mari specialiști”. În această situație erau toți colegii mei care nu aveau pe cineva în spate care să îi invețe să lucreze.”

DE CE NU AM RĂMAS ÎN FRANȚA

„M-am intors în România să lucrez în privat. Nu mi-a oferit nimeni niciun post, a fost o bătălie întreagă de o jumătate de an în care am bătut toate clinicile private, m-am dus cu un business plan în PowerPoint de 20 de pagini. Cred ca nici un doctor din România nu s-a dus cu un business plan la patron ca să îi explice: asta este investiția, acesta este potențialul de creștere a investiției, numărul de pacienți posibil, câștigul posibil, materiale de investit, furnizorul. Totul era pus pe hârtie. Până ce am găsit pe cineva care a fost de acord pe loc, a avut viziune.

În 2008 am inceput demersurile de echivalare a diplomei mele de supraspecializare din Franța. Am făcut demersuri de recunoaștere a diplomei la toate instituțiile medicale: la ministerul Sănătății, la Colegiul Medicilor, la ministerul Educației. Ministerul îmi raspundea că nu-mi interzice nimeni să practic chirurgia antepiciorului. Și aveau dreptate, era mai mult o chestiune de orgoliu profesional.

Am si acum hârtiile. În ultima mi se spunea explicit: “aceste supraspecializări s-au născut în Occident, ca urmare a dorinței medicilor care lucrează în clinici private de a-și asigura clientela necesară”. Negru pe alb. Acesta era răspunsul ministerului Sănătății. Prin urmare, noi nu cream condițiile să recunoaștem această diplomă în România.

Am participat la mai multe emisiuni la televiziuni care s-au ocupat de cazul meu și, într-una dintre ele, a fost sunat Raed Arafat. El a spus textual: “Nu se acceptă pentru că [medicii] se tem de concurență, se tem că vor veni unii care știu să facă mai bine decât ei. Motiv pentru care toți se opun”.

Consultații oferite la Centrul Medical Galenus Turda:

Ortopedie

  • Monturi ( Hallux Valgus)
  • Bataturi plantare
  • Metatarsalgii
  • Degete in ciocan ( grife digitale)
  • Picior scobit
  • Picior plat
  • Probleme ale calcaiului
  • In general picior deformat
  • Coxartroza
  • Gonartroza
  • Patologia degenerativa / traumatica a articulatiei umarului
  • Patologia degenerativa / traumatica a articulatiei genunchiului (leziuni meniscale si/sau ligamentare)
  • Leziuni traumatice osteo-articulare membru superior/inferior in general

    Centrul Medical Galenus SRL

    Str. CALEA VICTORIEI Nr. 102-104, colt cu Str. Tineretului, Turda.

    Informatii si Programari: 0264/321.320; 0732/117.572

    PROGRAM: Luni- Vineri: 7:00-21:00

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS