<
Actualitate

Un nou scandal la Spitalul din Câmpia Turzii. Ce zice D.S.P. despre acuzațiile că ”Oamenii străzii” sunt deparazitați la secția de Pediatrie din Spitalul Câmpia Turzii

„Nu este posibil așa ceva. La Câmpia Turzii, oamenii străzii MAJORI sunt deparazitați în secția de Pediatrie? Nu este de ajuns că acea secție este cea mai de minune din Spital – trebuie să ne supunem copiii la un pericol de infecție real sau la pericolul de a fi atacați de oamenii străzii?”, a scris vineri Refleqtmedia care a citat un cititor.

În articol apare o fotografie unde se poate observa un om al străzii, MAJOR, cu retard mintal care este deparazitat ÎN SECȚIA DE PEDIATRIE a Spitalului „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii, susține sursa citată.

În urma mediatizării acestui caz în mediul online, Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj a efectuat un control „inopinat” în teren.

COMUNICAT DE PRESĂ – D.S.P. AFIRMĂ!!!!

În urma imaginilor apărute în spațiul public în ultimele ore și a scandalului artificial creat cu privire la normele de igienă și a procedurilor intraspitalicești, care în mod voit prejudiciază imaginea spitalului și a cadrelor medicale, Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj a efectuat un control „inopinat” în teren.

În urma solicitărilor persoanelor doritoare şi mult prea obişnuite cu aceste metode fine ”de a propulsa un scandal mediatic din orice direcție”, precum şi din dorința de afirmare politică la nivel local, Direcţia de Sănătate Publică Cluj a intervenit numaidecât. În urma controlului, s-a constat că nu există nereguli cu privire la aspectele mai sus menționate, fiind respectate normele interne.

Se constată, de asemenea, că persoana fotografiată se afla în holul de acces spre grupul sanitar și salonul de internare de zi și nu în Secția Pediatrie. Mai mult, inspectorii au constatat că spitalul respectă circuitele funcționale conform autorizației de funcționare, are afișat programul de vizită, iar în secția Pediatrie accesul se face doar în orele de program, ușa de acces fiind în permanență securizată. Recomandările primite în urma controlului sunt de a respecta, în continuare, legislația sanitară în vigoare privind procedura organizațională, respectiv programul de vizită și condițiile de acces, la fel cum s-a procedat și până acum.

Pe de altă parte, orice spital din România are obligativitatea de a nu îngrădi accesul populației la serviciile medicale oferite, iar asistența medicală primară să fie egală și nediscriminatorie. Deficiența semnificativă în acest context, se referă la încălcarea prevederilor Legii 46/2003 a drepturilor pacientului, și anume art. 20. – „Pacientul nu poate fi fotografiat sau filmat într-o unitate medicală fără consimţământul său, cu excepţia cazurilor în care imaginile sunt necesare diagnosticului sau tratamentului şi evitării suspectării unei culpe medicale.”

Pe această cale ne permitem să sugerăm acelora care doresc să ne ofere o „lecție” de management că nu este cazul şi să nu mai proiecteze o energie agresivă asupra cetățenilor noştri, discreditându-ne şi pozând ei în „salvatori”. Este uşor să pluteşti încotro te bate vântul, dar atunci nu ai niciun drept să te plângi că ai mers în direcția greşită!

Cu stimă Adrian Antal Manager Spital Municipal

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS