<
Actualitate

Un nou premiu la nivel #național pentru faptele bune din comunitate

Un nou premiu la nivel #național pentru faptele bune din comunitate

Un nou premiu la nivel #național pentru faptele bune din comunitate

Gala Societății Civile (GSC) este un proiect The Institute, inițiat în anul 2002, al cărui scop este acela de a promova activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din România (asociații, fundații, federații, grupuri de inițiativă, persoane fizice cu inițiativă civică etc.) prin Competiția Anuală – premierea proiectelor înscrise în competiție și evaluate de către specialiștii din juriul GSC și altele. De-a lungul anilor, GSC a adunat peste 3000 de proiecte înscrise în competiție, inițiative și campanii care să reflecte eforturile societății civile de a dezvolta social și economic comunități și grupuri vulnerabile; A unit peste 400 de jurați implicați în procesele de jurizare ale edițiilor, care au citit, analizat și notat numeroasele proiecte, cu misiunea grea de a alege cele mai potrivite exemple de fapte bune; A premiat peste 800 de inițiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental și care investesc în România și în viitorul său.

Ieri, 26.09.2023 a avut loc evenimentul de premiere inițiativelor înscrise la Gala Societății Civile, 2023, unde, Asociația The Da Vinci System s-a clasat pe locul 3 la categoria Tineri de Bine, fiind premiată pentru proiectul Ziua Științei la Sate. Deja, al 2-lea an consecutiv pentru comunitatea locală în care proiectele de la Turda se remarcă la nivel național – anul trecut, AMoS ED câștigând întreaga categorie de Tineri de Bine, locurile 1, 2 și 3 cu alte inițiative.

Ziua Științei la Sate a fost un întreg proiect prin care mai bine de  900 de elevi din mediul rural au interacționat cu materiile domeniului STEM. O echipă de 8 voluntari turdeni a gestionat întregul proiect care a trecut pe la școlile din Ploscoș, Tureni, Moldovenești, Copăceni, Petreștii de Jos, Tritenii de Jos, Tritenii de Sus, Pădureni și Viișoara.


,,Prin Ziua Științei ne-am dorit să facem ca tinerilor din mediul rural să nu le fie frică de materiile reale, ci să vadă partea frumoasă a acestora prin experimente făcute alături de alți tineri. Experimentele, deși simple, i-au impresionat pe tineri, auzind de la unii din ei inclusiv că s-au convins să se facă oameni de știință. De la lava lamp și până la vulcan, toate experimentele au fost făcute cu materiale accesibile în cotidian pentru ca ei să poată să le reproducă și după proiect înțelegând că știința nu este ceva îndepărtat și pentru oameni mari, ci este peste tot în jurul nostru, trebuie doar să aleagă să-și ia ochelarii de om de știință când privesc lumea înconjurătoare.” – transmit reprezentanții Alianței pentru Mobilitate Socială

Câștigarea acestui simbol este deosebit de importantă pentru comunitatea locală. De ce? Pentru că demonstrează încă o dată, la nivel național, că lucrurile uimitoare se pot întâmpla și aici, în Comunitatea Urbană Arieș, acasă. Vocea tinerilor turdeni, dar și a inițiativelor lor răsună acum în toată țara, iar la nivel local, putem spune că ne #mândrim cu tinerii noștri care au pus încă o dată Turda pe harta implicării civice.
Vă invităm să rămâneți cu ochii pe paginile de socializare ale alianței, Facebook: AMoS – Alianța pentru Mobilitate Socială și Instagram: @amos.faptebune, dar și pe întreaga mișcare a mediului ONG.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS