<
Actualitate

Tradiții clujene: „Frământatul pâinii”

Era multă muncă în lumea satului, până când pâinea ajungea aliment, pe masă. Obținerea ei, de la semănatul grâului și până la obținerea făinii, presupunea un efort uman considerabil.

Și frământatul pâinii era foarte greu, deoarece se pregătea un cuptor de pâine, deoarece familiile erau numeroase. „Aluatul să frământă până ce asudă grinda”, este expresia des întâlnită în satul românesc.

Întreaga muncă desfășurată în jurul obținerii pâinii era marcată de reguli și norme, începând cu cultivarea pământului și până la consumul acesteia.

Foto: Frământatul pâinii/Orman. jud. Cluj/Cercetare CJCPCT.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS