Tinerii participanți la Consiliul Tinerilor Turda sunt acum pregătiți pentru a face lumea un loc mai bun, atât pentru ei, cât și pentru cei din jurul lor!
O mână de tineri determinați au luat parte în acest an la un proces de formare în patru domenii #DeViitor – Resurse Umane, Comunicare, Tehnologie și Finanțe. Având alături de ei traineri cu o vastă experiență în domeniile mai sus prezentate, aceștia și-au dezvoltat un set de competențe, menite să îi ajute în a-și dezvolta o carieră de succes. “Cum realizez o mapă de sponsorizare convingătoare?”, “Cum gândesc o campanie de recrutare de succes?”, “Cum realizez un website superb în WordPress?” și “Cum creez un mesaj de impact?” au fost doar câteva dintre întrebările care și-au găsit răspunsuri în cadrul celor patru sesiuni de formare în aceste domenii.
Mai mult decât atât, folosindu-se de cunoștințele dobândite, echipe de tineri au implementat propriile lor proiecte non-profit, în comunitățile lor. Ce au reușit aceștia să facă?
Mărțișorul Civic – Proiect de strângere de fonduri prin intermediul căruia se urmăreşte atragerea unor fonduri de tipul donaţiilor prin vânzarea de mărțișoare confecționate manual de voluntari. Proiectul are ca scop formarea de competenţe de organizare a unei campanii de fundraising în rândul tinerilor implicaţi, precum şi a competenţelor de comunicare, de imagine şi financiare.
Training Vorbit în Public – Proiect care și-a propus sa învețe tinerii din Comunitatea Urbană Arieș metode prin care își pot forma un discurs persuasiv, utilizând limbajul verbal, nonverbal și paraverbal prin intermediul mai multor activități, în așa fel ca mesajul pe care vor îl transmit să fie prezentat într-un mod convingător.
Iepurașul Civic – Campanie caritabilă ce s-a desfășurat în decursul a 2 săptămâni sub forma de strângere de donații în dulciuri, haine, jucării și rechizite. La finalul campaniei pachetele au fost sortate și ambalate, iar apoi dăruite copiilor.
Activitate în natură – Ieșire în aer liber, în cadrul căreia participanții au fost împărțiți în 2 echipe pentru a juca fotbal, dar și pentru a socializa. Deoarece socializarea între tineri a fost limitată din cauza situației pandemice, în special în contexte care implică petrecerea timpului în aer liber fără restricții, am realizat că o activitate de genul ar putea spori interesul pe care liceeni îl manifestă față de sport și viață sănătoasă.
Conferință Productivitate – Conferința în cadrul căreia s-au abordat diferite metode de a combate procrastinarea, prezentate de un specialist în domeniu.
Astfel, proiectul Consiliul Tinerilor Turda nu numai că a reprezentat o șansă reală pentru tinerii din Turda, Câmpia Turzii și zonele limitrofe de a avea o voce în comunitate, dar a și creat un context sigur, prietenos și productiv, în care să își poată dezvolta competențe universal utile pe piața muncii, indiferent de domeniul de activitate ales.
AMoS ED este o organizație non-guvernamentală condusă de o viziune a tinerilor care prin fiecare activitate, inițiativă, proiect nou pe care îl organizează își dorește să contribuie la dezvoltarea potențialului uman și dezvoltarea comunității locale.
Proiectul „Consiliul Tinerilor Turda” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.
Pentru a rămâne la curent cu inițiativele derulate de noi, urmărește pagina de Facebook a organizației „Alianța pentru Mobilitate Socială” și pagina de Instagram @amos.romania. Mai multe detalii cu privire la tineri și inițiativele acestora puteți găsi accesând https://amosed.ro/consiliul-tinerilor-turda