Un nou teren pentru Apele Române. În şedința de îndată a Consiliului Local Turda aleşii au aprobat în unanimitate de voturi, fiind prezenți un număr de 18 consilieri în funcție din totalul de 20, concestionarea fără licitație a unei suprafețe de 2791 mp. de teren către Administrarea Națională “Apele Române” respectiv Administrația Bazinală de Apă Mureş.
Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) este o regie autonomă de interes public național din România, înființată în anul 2002 prin reorganizarea Companiei Naționale „Apele Române” și prin preluarea activității de hidrologie, hidrogeologie și de gospodărire a apelor de la Compania Națională „Institutul Național de Meteorologie, Hidrologie și Gospodărire a Apelor”, în scopul administrării, păstrării integrității și al protecției patrimoniului public de interes național care constituie infrastructura Sistemului național de gospodărire a apelor și pentru gospodărirea durabilă a resurselor de apă, care reprezintă monopol natural de interes strategic[1]. Administrația Națională „Apele Române” este coordonată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (România).
Solicitarea este generată de intenția instituției de modernizare a sediului existent, iar pentru autorizația de construcție este necesar existența unui titlu asupra terenului.
În anul 2011 în baza hotărârii 24/2011, Consilul Local a aprobat atunci darea în folosință gratuită a unui imobil situat în Turda pe str. Stadionului, nr.2, actualmente lângă Bazinul de înot. Acesta are o suprafață de 2971mp, acolo au birourile şî utilajele cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, pentru o perioadă de 10 ani.
Demersul municipalității a fost generat de asigurarea funcționării sediului de Sistem Hidrotehnic din cadrul bazinului hidrografic Arieş si desfăşurarea activitățiilor curente de gospodărire a apelor din cadrului bazinului hidrografic.