<
Actualitate

Starea de bine și alimentele de origine vegetală au definit inițiativa ,,Let’s get active! New healthy lifestyle”

Starea de bine și alimentele de origine vegetală au definit inițiativa ,,Let’s get active! New healthy lifestyle”

Starea de bine și alimentele de origine vegetală au definit inițiativa ,,Let’s get active! New healthy lifestyle” a Clubului Impact ,,Aha” al Liceului Teoretic ,,Pavel Dan”, desfășurată în cadrul proiectului de service-learning ,,Taste of Heath4All” pe tematica #eat4change, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, FC Câmpia Turzii, Aly Dance, Ziarul 21, aspress.ro și AmoS.
Prima parte a activității, cea teoretică, a constat într-o conferință susținutută de doamna doctor Cîrjău Mădălina, medic specialist, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, prin care publicul prezent în sală a înțeles că modul în care alege ceea ce mănâncă și că dietele având ca pondere alimentele de origine vegetală pot avea un impact mare pentru sănătate, dar și în combaterea schimbărilor climatice sau în conservarea biodiversității.
A doua parte a activității, cea practică, Masterchef a presupus prepararea ,,unei farfurii sănătoase” pentru binele Planetei. Impacții ,,Aha”, alături de sportivi ai FCCT Câmpia Turzii, au explorat creativitatea în bucătărie într-un mod constructiv, adoptând ,,hrana verde”, demonstrându-le juraților că un preparat sustenabil, fie că e vorba de un desert din fructe, de un mic dejun, de un prânz sau cină poate fi la fel de versatil la nivel de gust ca orice alt tip de preparat. Inițiativa ,,Let’s get active! New healthy” s-a încheiat cu un flash mob al legumelor și al fructelor sănătoase.
,,Taste of Heath4All” este vocea tinerei generații despre o hrănă ,,verde”, sustenabilă, care din perspectiva ciclului de viață necesită mai puțină energie pentru a fi produsă și care are ca rezultat mai puține emisii de carbon.
Motivația impacților ,,Aha” de a se alătura tematicii #eat4change a fost aceea de a-și face vocea auzită în comunitate, acționând ca factori ai schimbării pentru o natură ,,eco-friendly”, durabilă.
Proiectul ,,Taste of Heath4All” a propus pe de-o parte, familiarizarea cetățenilor cu conceptele de hrană sănătoasă, dietă verde, producție alimentară, consum alimentar și risipă alimentară, pe de altă parte, creștererea gradului de conștientizare că modul în care alegem ceea ce mâncăm poate avea un impact uriaș în combaterea schimbărilor climatice și în conservarea biodiversității, dar și facilitarea accesului la diete sănătoase și la sport.
Mulțumim pentru prezența numeroasă tuturor colaboratorilor noștri, invitaților și celor care ne sprinjină și cred în vocea tinerilor impacți ,,Aha”.
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS