<
Special

Video. Stadionul “monument istoric” din Câmpia Turzii stă să cadă

Arena de la Câmpia Turzii, azi Stadionul Municipal “Mihai Adam”, “monument istoric”, altădată mândria orașului, locul unde s-au desfăşurat peste 90 de ani de activitate sportivă, cu performanţe locale, cu performanţe judeţene, naţionale şi chiar internaţionale, declarat între timp monument istoric, datorită tribunei din lemn construită la începutul secolului XX, a cărei istorie este uimitoare, este astăzi într-o avansată stare de degradare.

După părăsirea echipei ISCT de către principalii finanțatori (patronii combinatului din Câmpia Turzii), a dispărut și interesul pentru Arena din Câmpia Turzii, care, ușor, ușor a devenit o paragină. Din nepăsarea și incompetența celor ce aveau sarcina de a o întreține, stadionul de la Câmpia Turzii a ajuns în 2012 într-o stare deplorabilă, stare care întruchipa întru totul starea societății românești, într-o perioadă în care posturile cheie de conducere erau ocupate pe un singur criteriu, nu cel al competenței, pregătirii și studiilor, ci exclusiv pe criterii politice. După cele găsite, nimeni nu a fost tras la răspundere, însă administrația din 2012 condusă de primarul Radu Hanga și viceprimarul Dorin Lojigan, au început un amplu proiect de revigorare a arenei de la Câmpia Turzii, o muncă grea, dar și cu rezultate. Vestiare refăcute în totalitate, gazon refăcut, tribunele reparate.

Totul părea că se îndreaptă pe o cale bună, în așteptarea performanțelor sportivilor ce aveau să revină pe arena de la Câmpia Turzii, însă o schimbare de putere politică la Câmpia Turzii, (ne aducem aminte înlăturarea lui Dorin Lojigan din funcția de viceprimar), a fost suficientă ca interesele unor grupuri de putere să schimbe din nou drumul bun pe care părea că se îndreaptă Arena din Câmpia Turzii.

Ca un blestem, starea deplorabilă a revenit, un blestem vechi care ne vine imediat în minte prin cuvintele: “nu suntem în stare să zugrăvim ce au construit înaintașii noștri”.

Am vizitat stadionul din Câmpia Turzii, un gazon excelent, însă o tribună care stă să cadă. Pentru starea actuală a tribunei de la Câmpia Turzii, Viorel Crișan președintele CSM Câmpia Turzii nu a avut nimic de comentat, nefiind în sarcinile sale starea tribune (n.r. declarația lui V. Crișan), însă ne-am adresat primarului municipiului din Câmpia Turzii,care, deși era un subiect delicat și sensibil, a acceptat să ne ofere niște explicații:

“Aici putem vorbi despre două aspecte, situația juridică a stadionului şi situația faptică. Dacă este să ne referim la situația faptică, așa cum putem să vedem terenul arată într-o stare deosebită și aici este meritul colegilor de la CSM Câmpia Turzii. Dacă este însă să vorbim despre situația juridică a stadionului din Câmpia Turzii atunci putem să spunem că există o anumită problemă, care este cunoscută de marea majoritate a locuitorilor municipiului nostru, și anume că acest obiectiv important pentru Câmpia Turzii, din punct de vedere juridic nu ne aparține. Deși el a fost predat pe baza unui proces verbal de predare primire în baza unui contract de dare-n plată sub semnătură privată, prin care s-au stins anumite datorii pe care Mechel/ISCT le avea la acel moment către administrația locală, cu toate acestea nu am reușit până la acest moment întabularea în cartea funciară, a stadionului. De ce nu s-a reușit? Pentru că există o discuție juridică între administrație și reprezentanții ISCT-ului raportată la cine are obligația de a plăti TVA-ul. Este o dispută pe care am încercat să o rezolvăm prin Consiliul local și nu s-a rezolvat astfel încât am promovat o acțiune în instanță astfel încât instanța să decidă cine are de plătit TVA-ul. Pentru că acel contract de dare în plată făcut în cursul anului 2013-2014, nu a fost gândit, la acel moment, bine, de cele două părți, eu sper că după clarificare în acest proces a situației juridice, să ne revină nouă stadionul”, a declarat Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, despre stare actuală a stadionului.

Despre demersurile intreprinse de administrația condusă de Dorin Lojian, acesta ne-a declarat că până la clarificarea juridică a situației stadionului, administrația a demarat în paralelel demersurile pentru refacerea vestiarelor și a tribunei stadionului de la Câmpia Turzii. Demersurile sunt însă greoaie, tribuna fiind declarată monument istoric, astfel apar niște îngrădiri pentru a obține niște autorizații de construcții, în speță autorizații pentru renovare. Însă până în momentul clarificării juridice de către instanță a situației stadionului de la Câmpia Turzii, administrația de la Câmpia Turzii a demarat un DALI pentru renovarea vestiarelor și a tribunei, care a fost deja finalizat iar în momentul în care instanța se pronunță, administrația din Câmpia Turzii poate interveni pentru renovarea tribunei și a vestiarelor stadionului.

video:

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS