Toată lumea care știe și urmărește sportul local, îl cunoaște și știe ce dedicat este Adrian Chișu acestui sport rege, fotbalul.
Un tânăr ambițios, care pune mult suflet în toate meciurile în care joacă. A fost printre cei mai buni și spectaculoși jucători de fotbal, pe care Turda i-a avut vreodată și a pus umărul grozav la promovarea echipei turdene, în liga a 3-a.
Promovarea s-a făcut, dacă povestea merge mai departe sau nu, vă invit să urmăriți interviul de mai jos pentru a afla răspunsul.
1.Adrian Soporan: De unde pasiunea pentru fotbal? De când joci fotbal?
Adrian Chișu: Fiecare dintre noi are câte o pasiune, însă pentru mine această pasiune a însemnat tot timpul fotbalul. Sunt oameni cărora le place pescuitul, pictura, dansul, eu mi-am regăsit liniștea în acest sport rege al României, fotbalul. Cred că fiecare copil, încă de când este mic, este îndrumat spre un sport. Eu am jucat fotbal de mic copil, pe ulițele satului, în curtea școlii, în casă, peste tot.
2.A.S: Esti un jucător polivalent? Care este postul preferat?
A.C: Postul meu preferat e mijlocaș de bandă. Cât despre polivalența posturilor, după cum s-a putut vedea în acest campionat, la Arieșul Turda poate am cam exagerat cu acest aspect.
Am jucat fundaș, mijlocaș, atacant, numai portar nu am jucat la Arieșul Turda.
3.A.S: Care este cea mai mare împlinire pe plan fotbalistic?
A.C: Împlinirea cea mai mare pe plan fotbalistic este următoarea: am ajuns să vad cum e să faci fotbal la un nivel profesionist. Am întâlnit oameni profesioniști la echipele unde am jucat și mă bucur că am avut susținerea familiei în acest sens.
4.A.S: Care au fost echipele unde ai evoluat?
A.C: Echipe de fotbal sunt multe. De la juniori până în prezent au fost câteva. Seso Câmpia Turzii, FC Botoșani, Rapid Suceava, FC Arieșul 1907 Turda, Mureșul Luduș, Sticla Arieșul Turda!
La toate echipele m-am simțit bine pentru că am dat peste niște oameni profesioniști.
5.A.S: Care a fost momentul culminant al carierei tale?
A.C: Nu cred că am avut un moment culminant în fotbal, din moment ce m-am lăsat de fotbalul de performanță la 22 de ani. Poate momentul în care am participat la minifotbal champions league, anul trecut.
6.A.S: Apropo de minifotbal, ești patron de echipă de fotbal? Deții o echipă de minifotbal?
A.C: Patron de echipă e mult prea mult spus. Să fii patron trebuie să investești bani în echipă și să ai bani la dispoziţie pentru asta. Eu nu sunt patron, sunt responsabilul cu tot ce e necesar la o echipă mică cum suntem noi. Eu am investit foarte multă pasiune și dragoste pentru acest sport și am avut privilegiul să mai găsesc încă câțiva „nebuni” ca mine pentru a da viață acestei echipe: Squadra.
Noi ne auto-finanțăm cum putem. Fiecare din puținul lui cotizează pentru fiecare turneu sau campionat la care participăm. Nu îmi e usor să le fac pe toate, dar e o plăcere când văd că mai sunt 18 băieți care vor să facă ce pot fiecare pentru ca Squadra să fie o echipă competitivă.
7.A.S: Reușite cu acest grup minunat, Squadra?
A.C: Squadra 2015 a luat naștere la un turneu caritabil în anul 2015, de care a aflat viitoarea mea soție, la care am participat cu 5 din băieți care sunt si acum lângă echipă. Cătălin Iurian, Mărginean Sergiu, Turc Dragos și Simion Saroși. Au mai fost la acel turneu Gal Mircea, Alex Varga care și ei ne sunt alături mai din departare, nu așa aproape ca ceilalți dar toți au un merit la formarea acestei echipe. Pe noi turneele de caritate ne caracterizeaza și dupa 1 an ne-am înscris în Campionatul de Minifotbal Turda fără mari performanțe. Însă anul acesta am reușit să ajungem în careul de Ași la Cupa României de Minifotbal.
8. A.S: Povestește-ne ce s-a întâmplat acolo?
A.C: Am plecat cu mult tupeu, în sensul bun al cuvântului, am mers la acest campionat să ne jucăm șansele.
Am fost uimit de echipele de fotbal care au participat la acest campionat. Echipe din toată țara, pe care se vedea de departe că sunt profesioniști. De la echipamente cu sponsori, treninguri, prime de joc, bani, microbuze stanțate cu numele echipei, până la antrenori plătiți de club.
Noi… nu am avut toate cele mai de sus menționate însă am avut ambiție și determinare și o gașcă nebună cu care am plecat la acest turneu.
Trecând peste toate acestea, am reusit ceea ce multi își doresc să facă. Am reușit să ajungem pe locul 4 din 96 de echipe, într-un turneu extrem de greu dar foarte frumos.
9.A.S: La Arieșul Turda a fost o perioadă foarte bună din punct de vedere sportiv. A.C: Am reușit performanța să nu pierdem niciun joc în acest sezon competiţional. Este adevărat că și condițiile avute în acest sezon la Turda au fost cum multe echipe nu au avut sau nu au la ligile superioare, (liga 2, liga 3) de aici și rezultatele foarte bune. În acest moment mă pregătesc de nuntă, de un concediu bine meritat după un an plin pe plan sportiv, apoi vom vedea ce o să fie. Mulțumesc conducerii pentru înțelegerea acordată și după acest concediu vom vedea care o să fie viitorul meu la echipă.
10.A.S: Care este mesajul pentru tinerii sportivi?
A.C: Tinerilor le spun doar să își urmeze visul și dacă își doresc cu adevărat să facă fotbal, să nu renunțe niciun moment la a munci să fie mai buni, să progreseze de la un meci la altul sau de la un antrenament la altul. Să nu cedeze până nu ajung unde și-au propus. Sportul de performanță este o plăcere, dar este şi un sacrificiu.
video: